Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Чиновника на Одещині відсторонили від посади й відправили до СІЗО — підозрюють у хабарництві

Головного спеціаліста Олександрівської селищної адміністрації Чорноморської міської ради Одеської області відсторонили від посади на період перебування під вартою. Чиновник знаходиться у СІЗО, його підозрюваного у вчинені кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 368 КК України. 

За даними слідства посадовець вимагав хабаря за дозволи на торгівлю. Всього від підприємця він нібито встиг отримати 2700 доларів США. Під час отримання другого траншу і був затриманий. Вочевидь мова йде про справу, про яку раніше розповідали у прокуратурі. Однак в повідомленні йшлося про систематичний збір «данини» з малого бізнесу. 

«09.01.2023 Сливинського затримано в порядку ст. 208 КПК України та наступний день останньому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, тобто у одержанні службовою особою неправомірної вигоди, за не вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду будь-якої дії з використанням наданої їй влади та службового становища, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди», — зазначається в тексті ухвали суду.

У чиновника була альтернатива, він міг вийти під заставу у розмірі 214 720,00 гривень. Однак він залишився під вартою. В ухвалі зазначено, що посадовцю було повідомлено про підозру у вчиненні тяжкого злочину, за яке передбачено покарання у вигляді позбавлення волі до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Інформація про обставини справи є в іншій ухвалі по цій справі. Згідно з даними, що містяться в документі, чиновник хотів отримати по 200 доларів за кожен місяць роботи кожного з магазинів, які планував відкрити підприємець. За винагороду він обіцяв посприяти в отриманні дозволів на торгівлю. 

За даними слідства, 26.12.2022 приблизно об 11.00 підприємець зустрівся з чиновником біля продуктового магазину, та повідомив про намір розміщення на території селища трьох об`єктів торгівлі строком на пів року та про бажання отримання дозвільних документів на здійснення торгівлі. Чиновник зажадав за надання відповідних дозвільних документів на здійснення торгівлі на території селищної ради хабаря у розмірі 200 доларів США за кожний місяць з одного об`єкту торгівлі, на що підприємець відповів, що повідомить про прийняте рішення трохи пізніше. 

Підприємець вимушений був погодитися на вимоги чиновника, вважають правоохоронці. 28 грудня чиновник  надав дозвіл на торгівлю №01-04/623 від 27.12.2022, який надає право на торгівлю на території селища Олександрівка та повторно висунув вимогу щодо надання неправомірної вигоди за вказаний дозвіл у сумі 1200 доларів США. Підприємець зав йому 200 доларів та пообіцяв решту при наступній зустрічі. 9 січня він отримав ще один дозвіл та віддав чиновнику 2500 доларів США. На місці вчинення злочину чиновника, згідно з інформацією в ухвалі, затримали правоохоронці. 

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що  суд відправив чиновницю, підозрювану в корупції, під нічний домашній арешт.

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини. Обласний вимірБільше публікацій Новини. Обласний вимір »

4 коментарі

  1. […] Чиновника затримали під час одержання коштів. Його було відсторонено від посади. Дії обвинувачуваного кваліфікують за ч. 1 ст. 368 КК України. Судитимуть його, ймовірно, за один задокументований випадок хабарництва, хоча спочатку у прокуратурі повідомляли, що чиновник, за даними слідства, налагодив в селі систематичний збір «данини» з малого бізнесу. […]

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір