Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Хотіли 120 тисяч за обхідний лист: ДБР рапортує про затримання хабарників

Державне бюро розслідувань повідомляє про затримання заступника командира військової частини на Одещині. Також затриманий начальник речової служби частини. Затримання провели під час отримання хабаря за підписання документів на переведення військовослужбовця до іншого підрозділу.

За даними слідства, заступник командира військової частини вимагав у свого підлеглого 120 тисяч гривень. Гроші вимагалися за підписання документів на переведення до іншого військового підрозділу, а саме за підписання обхідного листка та не ініціювання службової перевірки щодо нестачі бронежилетів.

В ДБР вважають що затриманий змовився з начальником речової служби частини. Тож затримали обох. Це сталося під час передачі частини хабаря у розмірі 100 тисяч. Санкція статті, яку інкримінують військовослужбовцям (ч. 3 ст. 368 КК України, вимагання та одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище) передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна.


Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на Одещині замкомбата вимагав «відкат» від грошової допомоги у вдови військового

Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір