Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Ліцей на Одещині вигадав власний Держстат, переплатив за курятину і став фігурантом кримінальної справи

Ананьївський ліцей №2 придбав куряче філе по 213 гривень за кілограм, на запит журналістів надав фейкові дані Держстату. Завищені ціни в закупівлях виявили й в Ананьївському ліцеї №1. Прокуратура відкрила кримінальну справу.

Про це повідомляє проєкт DOZORRO, громадської організації Transparency International Ukraine. 

Спочатку в DOZORRO виявили закупівлю 1300 кілограмів курячого філе за ціною 213 гривень кілограм. Ціна видалася підозрілою і помоніторивши інші закупівлі журналіст проєкту виявив, що середня ціна на куряче філе становила на той момент 140 гривень. Отже, ліцей переплатив майже 100 тисяч гривень. 

Керівник замовника, Ананьївська міська рада, відповіла на інформаційний запит, що ціни на продукти встановили зокрема на основі даних про середні споживчі ціни від Держстату в Одеській області. До відповіді прикріпили таблицю начебто з даними Держстату. В наданій таблиці ціна на куряче філе становила 223 гривні за кілограм.

Проте в самій службі Держстату надали на запит зовсім інші дані про ціни на куряче філе за той час. За даними служби у середньому філе коштувало 143 гривні за кіло. І на сайті органу вказана ця сама інформація. 

Де замовник і міська рада взяли свої начебто дані служби статистики — невідомо. 

«Це були не єдині високі ціни на продукти в Ананьївського ліцею №2. І така сама історія, з тими ж цінами й постачальниками — в Ананьївському ліцеї №1. Аналіз усіх них ми передали до прокуратури, а вони — відкрили кримінальну справу», — розповіли в DOZORRO. 
Нагадаємо, раніше ми писали про те, що закупівлі чиновників Біляївського району зацікавили правоохоронців.

Більше публікацій Новини закупівельБільше публікацій Новини закупівель »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір