Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Правоохоронці перевірять, чи не розкрадено кошти на ремонті мосту через Хаджибеївський лиман

Поліція запросила в суду дозвіл на проведення огляду в межах розслідування кримінальної справи, пов’язаної з проведенням капітального ремонту автомобільної дороги загального користування державного значення М05 Київ-Одеса, а саме – мосту через Хаджибеївський лиман на км 445/432. 

Правоохоронців, згідно з даними судової ухвали, навело на думку про підроблення документів з метою привласнення бюджетних коштів те, що підрядник зобов’язався виконати великий обсяг робіт за надто короткий строк. 

З тексту ухвали, якою суд дозволив проведення огляду, випливає, що 07.11.2022 року між службою автомобільних доріг в Одеській області та ТОВ «Підприємство «Маст-Буд» було укладено договір на 24 318 415, 91 гривень. Строк дії договору до 31.12.2022. Строк виконання, менш ніж два місяці привернув увагу слідчих. Тим більше, що кошти підрядник отримав за кілька днів до нового року, хоча і менше, ніж передбачалося. 

Вже 26 грудня посадові особи уклали з підрядником додаткову угоду, відповідно до якої ціна договору відповідно до фактично виконаних робіт становить 18 631 425, 37 грн. А 28 грудня підряднику ці гроші перерахували. В поліції вважають, що виконати роботи так швидко було фізично неможливо. 

«Аналізом вищевказаного договору встановлено, що ТОВ «Підприємство «Маст-Буд» діючи як підрядник, взяв на себе зобов`язання виконання значного об`єму робіт, пов`язаних з капітальним ремонтом автомобільної дороги загального користування державного значення М05 Київ-Одеса міст через Хаджибеївський лиман на км 445/432у строк до 31.12.2022, що фізично неможливо», – йдеться в ухвалі. 

Суду слідчі повідомили, що є підстави вважати, що службові особи ТОВ «Підприємство «Маст-Буд» з метою заволодіння бюджетними коштами, можливо внесли завідомо неправдиві відомості до акту приймання виконаних будівельних робіт форми КБ-2в. Це може свідчити про те, що обсяг виконаних робіт та їхня вартість завищені. 

Слідчі оглядатимуть дорогу, а також планують виявити та зафіксувати речі та документи, для подальшого вивчення для повного, всебічного та об`єктивного дослідження усіх обставин справи. Вони сподіваються встановити осіб, які вчинили кримінальне правопорушення, а також прийняти законне рішення у кримінальному провадженні. 

Зазначимо, що за даними аналітичної платформи YouControl «Підприємство «Маст-Буд» належить до групи родини Беккер. Ця фірма освоює понад 4 мільярди бюджетних коштів. А керівник фірми Олексій Мангуш – колишній начальник відділу капітального будівництва у ДП Маріупольський морський торговельний порт.  

Власник фірми Беккер Михайло Леонідович є підозрюваним у кримінальній справі і слідчі зверталися до суду з клопотаннями про тримання його під вартою та арешт майна. 

Читайте також: Чиновників з Білгорода-Дністровського підозрюють в привласненні бюджетних коштів

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір