Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Велика Британія передала НАБУ докази у справі злочинної організації в мерії Одеси

Національна агенція з боротьби зі злочинністю Великої Британії допомогла детективам НАБУ отримати докази у справі про злочинну організацію в одеській мерії. Йдеться про справу в якій фігурують мер Одеси Генадій Труханов, ТОП-чиновники міської ради та місцевий бізнесмен Володимир Галантерник. 

Як зазначили в пресслужбі Посольства Великої Британії у Києві, 25 квітня в Лондоні правоохоронці здобули необхідні докази у справі щодо діяльності викритої восени 2021 року злочинної організації з Одеси. 

Сталося це завдяки співпраці фахівців Національної агенції з боротьби зі злочинністю Великої Британії та детективів НАБУ. Спільна робота відомств була налагоджена ще у 2021 році. Тоді керівництво обох агенцій підписало Меморандум про співробітництво у сфері обміну інформацією для боротьби з організованою злочинністю. 

«Велика Британія з іншими міжнародними партнерами підтримує розвиток технічного й кадрового потенціалу НАБУ та інших антикорупційних інституцій в Україні з моменту їх створення. Безкомпромісна боротьба з корупцією та робота з її ризиками забезпечить цільове використання публічних фінансів у процесі відновлення та відбудови країни на користь українському народові», – заявили в посольстві країни.

Нагадаємо, восени 2021 року стало відомо про те, що детективи НАБУ викрили злочинну організацію в яку входило керівництво Одеської мерії на чолі з одеським міським головою Трухановим та відомим бізнесменом Володимиром Галантерником на прізвисько Лампочка. Останній проживає в Лондоні, де спільними зусиллями правоохоронців було знайдено докази злочинів посадовців мерії.

Детективами НАБУ також розслідується справа про наступну, створену після викриття цієї організації, структуру яка діяла в інтересах іншої не менш відомої бізнесової групи Кауфмана-Грановського. Створено її було восени 2021 року, після викриття детективами НАБУ та прокурорами САП схем мерії та Галантерника.

Слідством встановлено, що ця ЗО також спеціалізувалася на корупційних схемах незаконного вибуття майна з комунальної власності Одеси. Як і у попередньому випадку метою є забудова міста та незаконне збагачення на цінних об’єктах нерухомості. 

«Ця ЗО взяла під контроль практично всі питання економічного життя міста, серед яких взаємодія з забудовниками, закупівлі коштом місцевого бюджету, діяльність комунальних підприємств, інші аспекти взаємодії з бізнесом», – повідомляли в НАБУ у грудні минулого року. 

Доречі, детективам НАБУ вдалося затримати Бориса Кауфмана завдяки пильності колег з Державного бюро розслідувань, які зажадали провести перевірку під час перетину кордону бізнесменом. Подробиці цієї справи – за посиланням.

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »

2 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір