Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Прокуратура просить збільшити заставу Труханова до 50 мільйонів

Прокурори звернулися до Вищого антикорупційного суду з апеляційною скаргою щодо рішення про застосування до міського голови Одеси запобіжного заходу у виді тримання під вартою з альтернативою внесення 13,42 мл. САП вимагає збільшити заставу до 50 мільйонів. ВАКС переніс засідання із розглядом апеляційної скарги на 16 травня. Про це повідомляє «Суспільне», посилаючись на інформацію з засідання Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду 9 травня.

Апеляційну скаргу подав також адвокат Труханова. Скарга від пана Лисака надійшла до суду 5 травня. Як зазначають журналісти, на той час не було повного тексту ухвали суду, тож адвокат мав подати доповнення. Наразі доповнення до суду ще не надійшло. 

Як зазначив сам адвокат, з урахуванням того, що безпосередньо перед судовим засіданням прокурор також подав апеляційну скаргу, йому потрібно більше часу для того, щоб ознайомитися із текстом.

«Суд задовольнив наше клопотання частково, застосував запобіжний захід у вигляді тримання під вартою та визначив заставу у сумі 13 млн грн. І ми подали апеляційну скаргу у зв’язку з незгодою із розміром альтернативної застави», – розповіла журналістам «Суспільного» прокурорка САП Анастасія Андронова, зазначивши, що обвинувачення просить замінити запобіжний захід Труханову на тримання під вартою з альтернативою у понад 50 млн грн застави.   
Нагадаємо, йдеться про справу заводу КРАЯН. Одеського мера було взято під варту. Такого рішення від суду САП та НАБУ домоглися через систематичні неявки обвинувачуваних на засідання. Адвокат Геннадія Труханова Олександр Лисак заявляв, що мер не збирається вносити заставу і подаватиме апеляцію. Однак вже наступного дня заставу за мера вніс депутат міськради Дмитро Танцюра.

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір