Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Сільрада на Одещині незаконно здавала приміщення, не отримувала за це гроші, ще й комуналку платила за орендаря

Аудитори перевірили роботу Красносільської сільради на Одещині – результати перевірки відправили до прокуратури. Як повідомили в пресслужбі Південного офісу Держаудитслужби, фахівці провели державний фінансовий аудит бюджету Красносільської сільської територіальної громади за період з 01.01.2020 по 31.12.2022 та ревізію окремих питань фінансово-господарської діяльності сільради. Про результати ревізії Південний офіс Держаудитслужби повідомив Прокуратуру Одеської області.

Зокрема аудитори з’ясували, що сільська рада здавала в оренду свої приміщення, але протягом двох років плата за оренду до бюджету не надходила. Чиновники не просто «не помітили», що не отримали від орендаря 405,02 тис. грн, але й розрахувалися бюджетними коштами за комунальні послуги. Тобто заплатили з кишені громади за  спожиті орендарями комунальні послуги, електроенергію, газопостачання, водопостачання. На це витратили 74,45 тис. грн.

Також під час ревізії було виявлено фінансових порушень, що призвели до втрат, на загальну суму 563,38 тис. грн.

Серед інших виявлених проблем – «несвоєчасне прийняття деяких рішень щодо управління земельними та водними ресурсами, недостатній контроль та неповне вжиття заходів з недопущення порушень законодавства про оренду землі негативно вплинули на рівень наповнення дохідної частини бюджету». За цими розмитими формулюваннями насправді стоїть 2,4 млн грн орієнтовних втрат доходів бюджету. 

А через неврегульованість питання щодо адміністрування податку на доходи з фізичних осіб, відсутність належного контролю бюджет, на думку аудиторів, втратив близько 7,8 млн грн.

Крім того, сільрада витратила кошти бюджету на виготовлення проєктно-кошторисної документації за чотирма робочими проєктами. Однак, ця документація не була своєчасно використана за призначенням, призвело до непродуктивних витрат бюджетних коштів на суму 1,01 млн грн.

Є в аудиторів претензії і до кадрової політики сільради. 

«Наявність протягом тривалого часу вакантних посад та невжиття відповідних заходів щодо їх заповнення призвело до штучного створення в сільській раді економії фонду заробітної плати на загальну суму 5,8 млн грн. А внаслідок розподілу повної ставки між кількома працівниками в закладах культури, освіти та охорони здоров’я додатково понесено витрат на сплату єдиного соціального внеску на суму 537 тис. грн», – йдеться в повідомленні.  

Нагадаємо, раніше «Антикорупційний вимір» повідомляв, що в діяльності одеських чиновників виявили порушень на 11 мільйонів.

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір