Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Одеського суддю, звинувачуваного у хабарництві, дозволили взяти під варту

Вища рада правосуддя надала згоду на утримання під вартою судді Приморського райсуду м. Одеси Іллі Лонського. Таке рішення ВРП ухвалила 10 серпня. 

Як повідомили в пресслужбі ВРП, рішення було ухвалене за результатом розгляду подання заступника Генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Нагадаємо, суддя Ілля Лонський, який поскаржився до ВРП на детективів НАБУ, звинувачується у замаху на надання неправомірної вигоди іншій судді за ухвалення позитивного рішення у справі щодо адміністративного правопорушення, а також заволодінні частиною неправомірної вигоди шляхом обману судді Приморського районного суду м. Одеси. Раніше «Антикорупційний вимір» повідомляв про вручення йому підозри детективами НАБУ. 

За санкціями статей, які інкримінують пану Лонському, йому загрожує від 4 до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

«Вища рада правосуддя урахувала наявність обґрунтованої підозри у вчиненні суддею Лонським І. В. кримінального правопорушення, а також наявність ризиків, які дають достатні підстави вважати, що підозрюваний може переховуватися від органів досудового розслідування та суду, здійснювати незаконний вплив на свідків, перешкоджати іншим чином у кримінальному провадженні», – йдеться в повідомленні.  

У ВРП визнали, що подання відповідає вимогам закону, містить обґрунтування необхідності застосування до судді такого запобіжного заходу, як утримання під вартою, зазначивши, що розгляд клопотання про застосування запобіжного заходу, зокрема у вигляді тримання під вартою, здійснюється слідчим суддею.

Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

2 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір