Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Двох митників підозрюють в організації поборів за огляд суден

Начальника та інспектора одного з відділів прикордонної служби Ізмаїльського прикордонного загону підозрюють в корупції. В прокуратурі вважають, що прикордонники налагодили систему поборів за огляд суден. 

Як повідомили в пресслужбі Одеської обласної прокуратури, посадовцям вже вручені підозри в одержанні неправомірної вигоди. Слідчі вважають, що керівник відділу прикордонної служби вимагав хабарі у своїх підлеглих. Це спонукало підлеглих вимагати хабарі за спрощений огляд суден під час прикордонного контролю. 

За огляд суден, що прибували чи вибували з України крізь державний кордон, було встановлено фіксований «тариф». Так, за спрощений огляд морського судна вимагали 100 доларів, а за річкове судно 50 доларів. Вцілому, лише за одну зміну підлеглі мали «заносити» організатору схеми до 2000 доларів США, вважають в прокуратурі. 

«Кошти прикордонник одержував напряму або через свого спільника – інспектора відділу. Прикордонників затримали після одержання чергового траншу неправомірних коштів. Правоохоронці задокументували одержання спільниками 3400 доларів США», – йдеться в повідомленні.  

Затриманим обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, але з альтернативою застави.  

Раніше «Антикорупційний вимір» повідомляв, що ДБР викрило схему «заробітку» на ухилянтах в психлікарні.

Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір