Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Посадовці пояснили «підозрілі» вимоги в тендері з ремонту мосту на Кіровоградщині

В ДП «Агентство місцевих автомобільних доріг» в Кіровоградській області прокоментувало новину «Антикорупційного виміру» щодо ремонту мосту  через річку Сугоклея у м. Бобринець. У соцмережі фейсбук співробітники ДП надали пояснення вимог, оскаржуваних, як дискримінаційні. 

Нагадаємо, днями «Антикорупційний вимір» повідомив, що Держпідприємство «Агентство місцевих автомобільних доріг» уклало угоду про ремонт автомобільного мосту у місті Бобринець Кіровоградської області вартістю 60,7 млн грн. Потенційні учасники торгів звинуватили замовника у виписуванні дискримінаційних вимог в тендерній документації.   

Як йдеться в коментарі від ДП, мостова споруда через річку Сугоклея у м. Бобринець складається з самого мосту та вбудованої гравітаційної греблі, що служить для пропуску необхідних витрат води та підтримки рівня води у верхньому б’єфі. Тому два пропускні отвори греблі під мостом облаштовані регуляційними затворами.

«Також у комплексі споруд мосту передбачений службовий місток для обслуговування вказаних регуляційних затворів. Таким чином Агентством місцевих автомобільних доріг цілком законно вимагалось від потенційних учасників підтвердження виконання аналогічних робіт саме на гідроспорудах», — коментують у ДП.  

Зазначимо, в матеріалі також повідомлялося, що підрядником стала фірма – фігурант справи про шахрайство. Однак, оскільки вироку у справі немає, відмовляти учаснику тендеру тільки на підставі того, що фірма є фігурантом кримінальної справи, не можна. Тож в цьому випадку посадові особи нічого не порушили. 

Однак, як вже розповідала редакція «Антикорупційного виміру» в матеріалі про ремонт укриттів, співпраця з фігурантами кримінальних справ несе в собі низку загроз. 

Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »
Більше публікацій Кропивницький вимірБільше публікацій Кропивницький вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір