Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Чиновники Шевченківської сільської ради закупили 36 ноутбуків за роздрібною ціною

Відділ освіти, молоді та спорту Шевченківської сільської ради без проведення відкритих торгів закупив 36 ноутбуків за ціною майже 500 тис. грн. Ціна закуплених пристроїв відповідає роздрібній, а не оптовій.

Про закупівлю стало відомо з електронної системи Prozorro.

Примітно, що чиновники уклали угоду на закупівлю ноутбуків ще минулого року, а саме 14 листопада 2022 року. Але договір оприлюднили тільки зараз. 

Нагадаємо, частина Шевченківської громади багато місяців минулого року була окупована російськими військами. Миколаївську область, окрім Кінбурнської коси, звільнили лише 10 листопада. Виходить, усього за декілька днів після деокупації чиновники придбали ноутбуки, засекретивши при цьому закупівлю. Можливо, пристрої придбали для військових.

Наразі закуплені ноутбуки вже зняли з виробництва. Але в мережі можна знайти інформацію про ціну цих пристроїв, а саме 13,3 тис. грн за одиницю. За цією ж ціною чиновники і придбали минулого року 36 ноутбуків, хоча закупка була оптовою. 

Тож, логічно було б вимагати оптові ціни, щоб зекономити бюджетні кошти.

Не менш цікавим є постачальник техніки на замовлення чиновників Шевченківської сільської ради. Ним є ФОП «Лисак Б.О.», зареєстрований у серпні 2022 року у Хмельницькій області. Всього за рік свого існування ФОП зумів укласти договори за бюджетні кошти на загальну суму 9,4 млн грн, за даними аналітичної системи YouControl.

Окрім обслуговування Миколаївської області ФОП «Лисак Б.О.» постачає продукцію й по інших регіонах. 

Наприклад, у травні 2023 року КНП «Рубіжанська центральна міська лікарня», яке знаходиться в Луганській області, провело торги на закупівлю двох моноблоків вартістю 82 тисячі гривень. Попри те, що пропозиція ФОП «Лисак Б.О.» була дорожчою, саме з цим підприємством лікарня уклала угоду. 

При цьому Рубіжне окуповане російською армією ще у травні минулого року. Для кого і хто саме закуповував моноблоки в цьому році, невідомо.    

Читайте також: Ремонтом дитячої поліклініки на проспекті Академіка Глушка в Одесі зацікавилася поліція

Більше публікацій Миколаївський вимірБільше публікацій Миколаївський вимір »
Більше публікацій Новини закупівельБільше публікацій Новини закупівель »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір