Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Все керівництво ВЛК на Одещині викрили на корупції

Служба безпеки України повідомила, що викрила корупційну схему на Одещині, до якої причетне все керівництво військово-лікарської комісії. Також про підозри повідомили ухилянтам, які скористались корупційними послугами. 

За даними СБУ, за гроші посадовці допомагали військовозобов’язаним «відкосити» від призову. Для цього вони видавали ухилянтам фіктивні довідки про стан здоров’я, який сприяв звільненню від мобілізації.

За добу організатори схеми могли видавати понад 20 таких довідок з важкими діагнозами. Для того, аби розширити «клієнтуру» ухилянтів, посадовці чоловікам з інших регіонів оформлювали фальшивий статус ВПО, вважають правоохоронці.

За свої послуги керівники ВЛК вимагали від 7 до 10 тисяч доларів. Сума залежала від терміновості виконання «замовлення». З отриманою довідкою ухилянти знімались з військового обліку та виїздили за кордон. 

Окрім всього керівництва ВЛК, підозру повідомили 5 чоловікам, які намагались скористатися «схемою» для ухилення від мобілізації та незаконного виїзду за кордон.

В Офісі генерального прокурора вже розповіли, про яку ВЛК йдеться і які посади обіймають підозрювані.

«За даними слідства, голова військово-лікарської комісії Білгород-Дністровського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки разом з секретарями цієї комісії та іншими невстановленими на даний час особами, організували схему протиправного збагачення», — йдеться в повідомленні.

Читайте також: Жителя Миколаєва арештували за «допомогу» ухилянтам

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

2 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір