Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Міноборони підписало контракт на харчування військових Одещини за 666 мільйонів

Міністерство оборони підписало контракт з ТОВ «Трейд граніт інвест» на постачання продуктів харчування до кінця року для військових Одеської області. Це – найбільша закупівля в системі Prozorro за останній тиждень.

За інформацією видання «Наші гроші», підряд вартістю 666 мільйонів гривень фірма виграла зі знижкою 23%. Однак на торгах були ще дві пропозиції від інших фірм «Арвін про» і «Торговий дім Марінталь груп» з ще більшими знижками 28 і 26 відсотків, але їх відхилили через недоліки у їхніх пропозиціях. 

Сам факт змагань виключно між маловідомими гравцями, пише видання, наводить на думку,  що справжні великі рітейлери так і не змогли вийти на ці торги і запропонувати свою ціну.

Засновницею ТОВ «Трейд граніт інвест» є Юлія Павліченко. Це колишня власниця відомої за часів Порошенка компанії «Максмед інтернешнл». У неї були неодноразові конфлікти з «Укрзалізницю»,  адже Юлія Павліченко блокувала її торги завдяки оскарженням в Антимонопольному комітеті. Отже, пишуть «Наші гроші», зараз одним з постачальників харчів для солдатів є фірма підприємниці, яка раніше займалась поставками залізяччя для «Укрзалізниці». А значить є адміністративний бар’єр для входження на нього «білого» бізнесу. І таким бар’єром є відмова Міноборони анонсувати учасникам торгів хоча б приблизні розміри поставок тих чи інших харчів по місцям дислокації військових.

Фактично це закриття відображається у ціні товару. Завдяки відкритим торгам ціни вдалось знизити дуже суттєво у порівнянні з скандальним контрактом з «Актив компані» цієї зими. Тоді Міноборони поза «Прозорро» контрактувало яйця по 17 гривень за штуку і картоплю по 22-27 гривень за кілограм. А зараз у контракті «Трейд граніт інвесту» маємо яйця по 6,50 грн/шт, картоплю по 9,60 грн/кг. Також значно ближчі до реальності і інші ціни – капусту по 20 грн, негазована вода по 13,80 грн за півторалітрову пляшку.

Читайте також: На Одещині підполковника підозрюють в розтраті коштів Міноборони

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини колегБільше публікацій Новини колег »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір