Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

У Кропивницькому прокуратура намагається визнати нікчемним договір управління ЖКГ

Кіровоградська обласна прокуратура судиться з управлінням ЖКГ міськради Кропивницького через договір щодо утримання міського парку Перемоги вартістю 4,7 млн грн. Поки тривають процеси, дерева, про які мав дбати підрядник, загинули.

Прокурори доводять, що посадовці неправильно визначили предмет закупівлі й окрім озеленення парку прописали в договір купу послуг з поточного і капітального ремонту. Крім цього, як звернули увагу журналісти, дерева, які за договором фірма має доглядати, всохли.

Мова йде про дерева на алеї міст-героїв, тож таблички з назвами українських міст стоять на тлі трупів рослин.

Фото: «Перша електронна газета»

Як ідеться у рішенні Господарського суду Кіровоградської області, 23 січня 2023 року управління ЖКГ за результатом відкритих торгів уклало угоду з ТОВ «Аіс Будком» про утримання парку пам`ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення «Перемоги».

Згідно з тендерною документацією, проводилась закупівля саме послуг з «озеленення територій та утримання насаджень». Проте комунальні чиновники також прописали ремонт бордюрів, утримання та різні ремонтні роботи в громадському туалеті парку, а також ремонт альтанок, фонтанчика, дитячих майданчиків, грейдерування та мощення тротуарів.

Прокуратура наполягала, що частина із вказаного відноситься до поточних і капітальних робіт, а не послуг, як це прописали чиновники, й за закупівельним законодавством мав проводитися окремий тендер. Тому прокурори просили визнати цей договір нікчемним і розірвати.

Втім, 7 червня суд відмовив прокуратурі, визначивши, що «утримання туалету», «виправлення малих архітектурних форм» чи «будівництво альтанки» — це все ж послуги і окремий тендер проводити не треба було. Заходи реагування прокуратури, а саме листи до замовника не укладати угоду за результатом тендеру, суд визначив недостатніми.

Як ідеться в Реєстрі судрішень, прокуратура подала апеляційну скаргу, слухання призначене на 25 вересня.

За інформацією з аналітичної системи Youcontrol, ТОВ «Аіс Будком» зареєстроване у Кропивницькому 2017 року. Засновники – Світлана Чернік та Олексій Фляга.«Наші гроші» писали, що в документах, які це підприємство подало на згаданий тендер, вказано, що працівники фірми числяться також в колективі ще одного місцевого підприємства «Єлізавета». Остання – активний освоювач бюджетних коштів на обрізці дерев, зокрема, й у парку Перемоги. ЗМІ й екоактивісти неодноразово вказували, що «Єлізавета» проводить «варварську» обрізку. Також «Аіс Будком» орендує у «Єлізавети» техніку, виробниче й офісне приміщення.

Читайте також: Поліцейських з Кіровоградщини підозрюють у перевищенні службових повноважень

Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір