Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

В селі на Одещині спорудять протирадіаційне укриття з будматеріалів за дуже завищеними цінами

До кінця літа 2024 року в селі Йосипівка на Одещині мають збудувати нове протирадіаційне укриття на території ліцею. Коштуватиме будівництво 44 мільйони гривень. 

За даними видання «Наші гроші», за цю суму для укриття закуплять бетон В25 М350 по 4 008 гривень за кубічний метр. Для порівняння, у сусідніх Маяках прикордонники замовили реконструкцію своїх будівель з бетону по 2 627 гривень за кубічний метр, що в півтора раза дешевше.

Пісок для Йосипівки обійдеться у 1 275 грн за кубічний метр, тоді як на вищезгаданому тендері прикордонників він принаймні вдвічі дешевший – 546 гривень.  

Те саме відбулось і з керамічною цеглою. Вона для Йосипівки обійдеться в 15 гривень за штуку, а в прикордонників в півтора раза дешевше – по 9,89 гривні.

Дизельний генератор Aksa AP-88 для укриття коштуватиме 1,44 мільйона гривень. Зараз цю модель можна знайти у продажу в дилера турецького виробника за ціною 1,06 мільйона гривень, тобто на третину дешевше.

Нещодавно «Антикорупційний вимір» писав про цю закупівлю. Як з’ясувала редакція, підрядником призначили фірму, яка разом з посадовцями Маяківської сільради фігурує в кримінальній справі про розкрадання коштів на ремонті шкільного укриття. 

Раніше фірмою «Стані Магнум» із Доброслава Лиманського району Одеської області володіє та керує Ольга Куматренко із Захарівки Захарівського району Одеської області. До травня 2020 року засновницею була одеситка Галина Матяш, а директоркою – Ірина Соколова.

Читайте також: Трьохмісячна фірма з чотирма працівниками проконсультує 10 медзакладів Одещини за 2,5 мільйона гривень

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »

2 коментарі

  1. […] В селі на Одещині спорудять протирадіаційне укриття з …До кінця літа 2024 року в селі Йосипівка на Одещині мають збудувати нове протирадіаційне укриття на території ліцею. Коштуватиме будівництво 44 мільйони гривень.  За даними … Read more […]

  2. […] В селі на Одещині спорудять протирадіаційне укриття з …До кінця літа 2024 року в селі Йосипівка на Одещині мають збудувати нове протирадіаційне укриття на території ліцею. Коштуватиме будівництво 44 мільйони гривень.  За даними … Read more […]

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір