Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

На Одещині «надто шустрим» підприємцем цікавиться поліція

У селі Болгарка Одеського району підприємець всього за кілька місяців здійснив капітальний ремонт будинку культури для того, щоб там могли проживати внутрішньо переміщені особи. Правоохоронці звернулися до суду з проханням провести огляд об’єкта з залученням експерта. Вони вважають, що так швидко провести роботи було неможливо. Крім того, чиновники, які спочатку повністю розрахувалися з підприємцем за ремонт всього будинку культури, вже за кілька місяців замовили в нього окремо ремонт першого поверху цієї ж будівлі. 

Суд відмовив правоохоронцям у доступі до об’єкта через неявку на засідання прокурора. Прокурор, як сказано в ухвалі, не прийшов на судове засідання без поважних причин. У лютому та у квітні поліція вже отримувала у суду дозволи на огляд надто швидко відремонтованого об’єкта. Цього ж разу вони планували привезти на огляд експерта. Однак, зробити цього не вдасться. 

«Слідчий суддя зазначає, що діючий Кримінальний процесуальний кодекс України не містить вказівки слідчому судді на те, яким чином необхідно діяти в разі неявки в судове засідання з розгляду клопотання про проведення огляду прокурора», – йдеться в документі.  

Правоохоронці аргументували своє прохання про доступ до об’єкта тим, що проаналізувавши договір, вони встановили: виконати зобов’язання, які взяв на себе підрядник, у період дії договору фізично неможливо. Обсяг робіт, пов’язаних з капітальним ремонтом приміщення Болгарського сільського будинку культури, надто великий. 

Це навели слідчих на думку, що ФОП виконав не всі роботи, а кошти від чиновників отримав в повному обсязі. Також, на думку правоохоронців, ФОП міг внести завідомо неправдиві відомості до акту приймання виконаних будівельних робіт форми КБ-2в.

Як випливає з даних, розмішених на порталі державних закупівель Prozorro, мова йде про договір між Управлінням освіти, культури, сім’ї Дачненської сільської ради та підприємцем Віталієм Осадчим. Останній начебто виконав капремонт за два місяці на суму у понад 3,6 мільйона гривень. Договір був укладений 31 жовтня 2022 року. 

Цікаво, що вже у березні 2023 року чиновники уклали з цим самим підприємцем договір на ремонт першого поверху того самого будинку культури. Цього разу підприємець зобов’язався відремонтувати перший поверх будинку культури менш ніж за місяць. Сума договору склала понад 1,3 мільйона. 

Зазначимо, що ФОП Віталій Осадчий з села Дачне за сім з половиною років роботи встиг укласти договорів з розпорядниками бюджетних коштів на 40 мільйонів гривень.

Читайте також: В селі на Одещині спорудять протирадіаційне укриття з будматеріалів за дуже завищеними цінами

Один коментар

  1. […] На Одещині «надто шустрим» підприємцем цікавиться пол…Автор: Олена КравченкоУ селі Болгарка Одеського району підприємець всього за кілька місяців здійснив капітальний ремонт будинку культури для того, щоб там могли проживати внутрішньо переміщені особи. Правоохоронці … Read more […]

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір