Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

У Миколаєві мільйонні підряди на ремонт доріг дістаються сумнівним підприємцям без досвіду

Адміністрація Центрального району Миколаєва за майже три місяці без конкурсів роздала понад 36 мільйонів гривень на ремонт доріг. Усі контракти чиновники уклали з фізособами-підприємцями, що зареєстровані на Чернігівщині та пов’язані між собою.

Як повідомляє Nikcenter, Арман Шагінян, Артак Шагінян та Зорік Мхітарян за даними аналітичної системи YouControl є громадянами Вірменії. У липні-червні цього року вони зареєструвалися як фізособи-підприємці у Чернігівській області. Вже за два місяці підприємці  отримали дев’ять підрядів від адміністрації Центрального району Миколаївської міськради на 16,5 мільйонів гривень. Попри те, що підприємці були без досвіду роботи, контракти вони отримували без проведення конкурсу. 

Ціни на базові будівельні матеріали, зазначені у кошторисах, були сильно завищені, з’ясували журналісти Миколаївського центру розслідувань. За даними моніторингу ДержДорНДІ у серпні для Миколаївської області максимальна ціна на бітумну емульсію складала 25 500 гривень за тонну. Ціна ж підрядників з Чернігівщини була вищою щонайменше на 4,5 тисячі за тонну. Так само завищені ціни й на щебінь. 

Загалом у липні-вересні поточного року адміністрація Центрального району підписала 18 договорів на загальну суму понад 36,4 мільйона гривень. Закупівлі проводилися або без тендерів, або за процедурою відкритих торгів з особливостями. Але в усіх випадках про конкуренцію не йшлося: підряд отримував єдиний учасник. В усіх випадках ним був ФОП, зареєстрований на Чернігівщині.

У кошторисах найбільше коштів закладено на чотири матеріали: асфальтобетонну суміш, бітумну емульсію або дорожній бітум, щебінь та піщано-щебеневу суміш, повідомляє Nikcenter. Лише ціна асфальтобетону у чернігівців вкладається у рамки, зафіксовані моніторингом ДержДорНДІ та Служби відновлення інфраструктури для Миколаївської області. А от вартість інших матеріалів – вища середніх цін у регіоні на 20-30% у всіх названих підприємців.

Читайте також: Ремонт казарми в Миколаєві довірили фірмі, зареєстрованій два місяці тому

Більше публікацій Миколаївський вимірБільше публікацій Миколаївський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини колегБільше публікацій Новини колег »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір