Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

В Одесі цікавого підрядника мерії запідозрили в розкраданні на укриттях для трьох дитсадків

Слідчі Одеської обласної поліції розслідують справу про розкрадання коштів на капремонтах та облаштуванні укриттів в трьох дошкільних закладах освіти Приморського району. Вважають, що підрядник міг виконати роботи лише частково, або використати менш якісні матеріали, ніж вказав у документах. Редакція «Антикорупційного виміру» виявила, що в минулому бізнесмен — бенефіціар компанії-підрядника  заробляв на бюджеті через низку своїх фірм, які потім чомусь переписав на підозрілих осіб. Одну фірму тепер записано на людину з тимчасово окупованого Криму, а іншу – на розшукуваного «колекціонера» проблемних фірм. 

Співробітники слідчого управління Головного управління Національної поліції в Одеській області кілька тижнів тому виявили факти розтрати бюджетних коштів на обʼєктах цивільного захисту на території міста. Йдеться про ремонтні роботи та облаштування укриттів в трьох комунальних яслах-садках. 

«Встановлено, що фактично виконані роботи на обʼєктах не відповідають роботам зазначеним в наданих актах приймання виконаних будівельних робіт», – вказано в матеріалах справи.

Як вдалося зʼясувати, слідчі виявили розкрадання на капремонтах і облаштуванні укриттів в:

В дитячих садках зазначених в справі роботи проводилися на замовлення комунальної установи, що опікується фінансуванням закладів освіти Приморського району. Керує цією установою Валерій Волянський. 

Цікаво, що в усіх трьох випадках роботи виконував один і той самий ФОП Ігор Левін. Ба більше, підряди віддавали йому напряму без проведення відкритих торгів. Тобто конкурентів у нього не було. Кошторисну документацію для цих і багатьох інших об’єктів робив теж Ігор Левін. Звісно ж не безкоштовно.

З опублікованих на Prozorro постфактум звітів про укладені договори можна дізнатися, що загальна вартість замовлених робіт про які наразі йдеться в справі сягає понад 3,37 мільйона гривень з бюджету міста. Однак ці дитсадки не єдині, де підрядником чиновники  одеської мерії призначали Ігоря Левіна. Загалом з грудня минулого року з 62-річним підприємцем уклали вже 14 угод на загальну суму понад 6,48 мільйона гривень. Здебільшого чиновники замовляли у Левіна виготовлення кошторисів, а в деяких випадках після цього віддавали йому й контракти на ремонт. 

Окрім згаданих в розслідуванні укриттів, Левін наразі ремонтує та облаштовує  за 1,15 мільйона підвальні приміщення Одеської гімназії №47 на Льва Толстого, 8. 

Також Левіну заплатили 1,38 мільйона за ремонт підвалу-укриття для навчального закладу в Київському районі, адресу якого чиновники намагалися приховати. Однак вірогідніше за все мова про «Ясла-садок» № 211 на проспекті Небесної Сотні, 17а.

Зауважимо, що в попередні роки Ігор Левін також заробляв на бюджеті. Раніше він це робив через свої фірми ТОВ «Приморстрой» (13,09 мільйонів з бюджету), ТОВ «Будівельна реставраційна компанія А1» (6,8 мільйона з бюджету), ПП «Івент» (5,53 мільйона з бюджету). А його фірма КП «Приморбуд» дивним чином відсудила у мерії комунальне приміщення на другому поверсі будівлі на Краснова, 6А. 

І це ще не враховуючи фірм його партнерів Дмитра Большакова та Ірини Большакової. Згідно з даними аналітичної платформи YouControl ці особи були з паном Левіним співзасновниками кількох фірм і зареєстровані з ним в одній квартирі.  

ТОВ «Приморстрой» наразі переписана на зареєстрованого в тимчасово окупованому Криму Романа Казакова. На цьому чоловікові «висить» понад 30 фірм з досить цікавим минулим.

Колективне підприємство «Приморбуд» Левін теж «скинув» на доволі підозрілу особу – Сергія Бондаренка з Полтавщини. На цього ж чоловіка, наприклад, записано підсанкційну фірму «Лібертон Стар» Араїка Амірханяна. Загалом на Бондаренко записані сотні фірм, що фігурують в кримінальних справах.

Враховуючи те, яким цікавим особам пан Левін передав кілька своїх досить успішних фірм, може скластися враження, що не лише ремонти зроблені ним в якості ФОПа варті уваги правоохоронців.

Читайте також: Фірмі депутата з Одеси доплатять 13 мільйонів: ніяк не доробить укриття для дітей

Більше публікацій Власні статтіБільше публікацій Власні статті »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »
Більше публікацій СтаттіБільше публікацій Статті »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір