Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Депутата з Одещини, якого підозрюють у хабарництві, примусово доставлять до суду

Вищий антикорупційний суд застосував примусовий привід до депутата Ренійської міської ради Одеської області Івана Пойдолова. Таким чином, НАБУ має примусово привести депутата на засідання ВАКС 16 жовтня 2023 року.

Як пише Інтент, обвинувачений не прийшов на засідання 25 вересня, а про причини не повідомив. Зв’язатись з ним також не вдалось, адже він не відповідав на листи та повідомлення.

Крім того, антикорупційний суд отримав відповідь від Ренійської міськради про те, що Іван Пойдолов самостійно подав заяву про складання мандату, яку підтримали. Тому прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури просив застосувати до обвинуваченого привід.

Зазначимо, депутата Івана Пойдолова звинувачують у змові з мером Ігорем Плеховим. За версією слідства, вони хотіли отримати 100 тисяч доларів за «сприяння» виділення в оренду земельної ділянки комунальної власності площею 2,5 гектара. Пойдолов обіймав посаду голови постійної комісії, що займається, зокрема, земельними питаннями.

Нагадаємо, Плехова разом з Пойдоловим затримали 24 січня під час отримання першого траншу. За два дні після затримання ВАКС обрав Плехову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю виходу під заставу у розмірі 1,342 мільйона гривень.

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини колегБільше публікацій Новини колег »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір