Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Одеська обласна адміністрація заплатить 7 млн за ремонт укриття фірмі з оточення ексдепутата

Чиновники Департаменту капітального будівництва Одеської обласної адміністрації без проведення тендеру віддали підряд фірмі повʼязаній з колишнім депутатом Одеської облради Ігорем Єрьоменком, якого у 2019 році затримали за корупцію

Ремонт укриття для учнів Балтського ліцею №2 вартістю понад 7 мільйонів гривень виконуватиме ТОВ «Билд Констракшн Груп». Власника цієї фірми ще два місяці тому обвинувачували в махінаціях з податками та бюджетними коштами. Справу проти нього закрили через зволікання прокуратури з передачею обвинувального акту в суд.

Згідно з даними Prozorro, 29 вересня Департамент капітального будівництва та дорожнього господарства Одеської ОВА провів закупівлю робіт з капітального ремонту захисної споруди подвійного призначення для навчального закладу в Балті. Йдеться про укриття для учнів Балтського ліцею №2 на вулиці Шевченка, 4. Вартість робіт склала понад 7 мільйонів гривень. Завершити роботи мають до 31 грудня 2023 року.

Контракт підписали напряму з ТОВ «Билд Констракшн Груп». Тобто чиновники не використовували електронну систему та не проводили тендер відкрито. 

За даними аналітичної платформи YouControl, фірмою «Білд Констракшн Груп» володіє та керує одесит Олег Прохорович. До 2019 року засновником ТОВ «Білд Констракшн Груп» був Сергій Єштокін. Директором тоді значився Сергій Чігідін. 

У 2021 році компанія ТОВ «Білд Констракшн Груп» привернула увагу слідчих після проведення ремонту харчоблоку Першотравневого НВК. Правоохоронці тоді відкрили кримінальне провадження №42021163040000055 за фактом привласнення бюджетних коштів в особливо великих розмірах. В матеріалах справи зазначено, що керівництво фірми діяло спільно з посадовцями Визирської сільської ради та іншими розпорядниками бюджетних коштів. Слідство і досі триває.

З 2018 року щодо Прохоровича було відкрите кримінальне провадження №32018160000000013  за фактом ухиляння від сплати податків у великих розмірах. Однак на момент, коли прокуратура спромоглася передати обвинувальний акт до суду, строки притягнення до відповідальності сплили. Прохоровича не було визнано невинуватим, але суд закрив справу в липні цього року.

Зауважимо, що в матеріалах справи йдеться про сплату податків з прибутків компанії ТОВ «Чорноморбуденергосервіс», які вона отримувала, виконуючи роботи за бюджетні кошти. Для цього компанія проганяла гроші через низку фірм, вдаючи закупівлю на них товарів та послуг. В тому числі Прохорович сплачував за ремонтні роботи своїй фірмі ТОВ «Білд Констракшн Груп». 

Також, свого часу, ТОВ «Білд Констракшн Груп» та інша фірма Прохоровича «Талісман Строй» вдавали з себе конкурентів фірми «Укргазифікація Південь» на торгах за контракти на Тилігульському лимані. Про це та багато інших цікавих схем на Тилігулі писали активісти ГО «Зелений Лист»

Видання «Наші Гроші» повʼязали Олега Прохоровича з ексдепутатом Одеської облради від ЄС Ігорем Єрьоменко. Журналісти зазначили, що свого часу Прохорович володів і керував ТОВ «Талісман Строй», яке було пов’язане з фірмою «Укргазифікація Південь». А саме мало юридичну адресу в Визирці в одному будинку з ТОВ «Епт Пласт», співзасновником якого тоді був директор «Укргазифікація Південь» ексдепутат Одеської облради Ігор Єрьоменко.

Читайте також: За 2023 рік на Одещині провели закупівель на 26,6 млрд бюджетних гривень. В топах найбільших витрат – безкінечні ремонти

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини закупівельБільше публікацій Новини закупівель »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

3 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір