Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Депутат сільради Бучко на Миколаївщині отримав черговий бюджетний підряд

Адміністрація Корабельного району миколаївської міськради уклала угоду на проведення поточного ремонту адмінбудівлі після ракетних обстрілів росії. Вартість робіт, що включають заміну вікон і дверей, складає майже 200 тис. бюджетних грн. 

Виконувати ремонт буде ФОП «Бучко О.М.», який регулярно отримує бюджетні підряди.

Інформацію про угоду опублікували в системі електронних закупівель Prozorro.

Ремонт підприємець має завершити до кінця поточного року. Відомство відкриті торги не проводило, скориставшись правом обирати виконавця робіт на власний розсуд, оскільки закупівля допорогова.

При цьому ФОП «Бучко О.М.» і ще одна компанія підприємця «Злата буд-м» регулярно отримують бюджетні підряди. Так, ФОП «Бучко О.М.» уже уклав угод майже на 25 млн бюджетних грн, а ТОВ «Злата буд-м» — ще на 24 млн. Примітно, що більшість укладених угод є неконкурентними.

Юридична адреса компанії «Злато буд-м» повністю збігається з юридичною адресою ФОП «Бучко О.М.». Тобто компанія на бюджетні мільйони зареєстрована у простому житловому будинку.

Варто зазначити, що співзасновник ТОВ «Злата буд-м», родич Олександра Бучка, Михайло Бучко також зареєстрував ФОП. ФОП «Бучко М. С.» так само отримує бюджетні підряди. Станом на зараз підприємство підписало угод уже на 24,8 млн бюджетних грн. Непоганий бізнес змогла побудувати родина Бучко.

При цьому Олександр Бучко принаймні до останніх місцевих виборів у 2020 році був депутатом Вітовської районної ради від «Європейської солідарності». Більш того Бучко був членом ради Вітовської районної організації партії «Європейська солідарність» до припинення її роботи.

Скрін YouControl

У 2020-му році самовисуванець Олександр Бучко був обраний депутатом до Галицинівської сільської ради.

У 2019 році видання «Нікцентр» опублікувало розслідування про бюджетні витрати Галицинівської громади на Миколаївщині, яку тоді очолював Іван Назар. Родина Бучко фігурувала як один з головних отримувачів бюджетних підрядів. При цьому Олександр Бучко має з Іваном Назаром родинні зв’язки.

Читайте також: Селищна рада на Одещині купила генератори за цінами, завищеними в рази

Більше публікацій Миколаївський вимірБільше публікацій Миколаївський вимір »
Більше публікацій Новини закупівельБільше публікацій Новини закупівель »

2 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір