Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

На збудованому у 2021 році Новокаховському ЦНАПі підрядник «відмив» щонайменше 5,8 млн грн: тривають суди

У Новій Каховці у 2021 році відкрили новозбудований ЦНАП. Будівництво коштувало понад 20 мільйонів гривень, але добудувати його вчасно не вийшло. За однією з закупівель тривають суди за звинуваченням підрядників у привласненні бюджетних коштів та службовому підробленні (ст. 191 ч. 5, 191 ч. 3, 366 ч. 1 кримінального кодексу України).

Йдеться про закупівлю загальною вартістю 19 685 330,94 грн, яку у 2018 році виграла київська  компанія «ТОВ «СК Укрстрой».  Компанія переказала субпідряднику понад 5 мільйонів гривень авансу, але роботи субпідрядником так і не виконувались.

Справу розглядає Херсонський міський суд. Слідство і суд дійшли висновку, що у липні 2018 року директор компанії-переможиці тендеру,  достовірно знаючи про відсутність у ТОВ «УКРСТРОЙ» технічної можливості для проведення будівництва Центру надання адміністративних послуг у Новій Каховці, діючи з корисливим мотивом за попередньою змовою з директором іншої компанії — ТОВ «БАЗІС ХХІ» (код ЄДРПОУ 35764296) — надав до Новокаховської міської ради наказ Товариства, яким ТОВ «БАЗІС ХХІ»  призначене відповідальним за виконання будівельних робіт. На підставі цього наказу відділ державного архітектурно-будівельного контролю Новокаховської міської ради видав дозвіл на виконання будівельних робіт, згідно з яким директор ТОВ «БАЗІС ХХІ» є відповідальним виконавцем робіт. Директор ТОВ «БАЗІС ХХІ» водночас був і засновником іншої компанії – ТОВ «Кранмонтаж» (код ЄДРПОУ 38783767).

Коли ТОВ «Укрстрой» отримав від Новокаховської міської ради аванс на придбання і постачання необхідних для виконання робіт матеріалів, обладнання конструкцій, виробів у розмірі 30% від вартості договору в сумі 5 886 366,24 грн (серпень 2018 року), підприємство перерахувало ці кошти ТОВ «БАЗІС ХХІ». 

Заволодівши 23.08.2018 року бюджетними грошовими коштами в сумі 5 886 366,24 грн, які надійшли на розрахунковий рахунок підконтрольного ТОВ «БАЗІС ХХІ», директор підприємства за попередньою домовленістю з директором ТОВ “Укрстрой” розпорядився ними на власний розсуд та обернув в інтересах ТОВ «КРАНМОНТАЖ», засновником та директором якого був.

У 2019 році і  ТОВ «БАЗІС ХХІ», і ТОВ «КРАНМОНТАЖ» змінили свої назви: їх можна знайти хіба що за ЄДРПОУ. Однак, в аналітичній системі YouControl ці зміни добре видно. Тепер  ТОВ «БАЗІС ХХІ» має назву «Сімнадцятий квартал», а ТОВ «КРАНМОНТАЖ» — ТОВ «Золото барви». Так зазвичай роблять для того, аби «очистити» історію згадок у пошукових системах. 

Угоду з підприємством Новокаховська міська рада зрештою розірвала. Провели інший тендер і добудували ЦНАП. Один із підрядників зазначених вище перебуває під нічним домашнім арештом, а у збудованому ЦНАПі вже півтора роки перебувають російські окупанти, які показують у пропагандистських відео, що цей ЦНАП збудували саме вони. Відео про те, як пропагандисти розповідають нісенітниці, поширював Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. 

Читайте також: Херсонський хокейний клуб скасував обидві скандальні закупівлі ключок на 1,7 млн грн

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Херсонський вимірБільше публікацій Херсонський вимір »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір