Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Рецидив: Посадовця ДСНС з Кіровоградщини, якого вже ловили на зловживанні, знову підозрюють у хабарництві

У Кропивницькому суд продовжив строк відсторонення посадовця ДСНС Голованівського району Кіровоградської області. Він підозрюваний у справі про вимагання хабаря за допомогу в оформленні інвалідності задля уникнення призову. Цікаво, що посадовця вже ловили на цій же статті кримінального кодексу, але справу закрили за строками давності.

За інформацією з порталу «Судова влада», йдеться про Олександра Самелюка. «Антикорупційний вимір» розповідає деталі.

Згідно з матеріалами справи, заступник начальника управління – начальника відділу цивільного захисту Голованівського районного управління Головного управління ДСНС України у Кіровоградській області 14 серпня 2023 року отримав 5 тис. доларів з громадянина за допомогу «відкосити» від мобілізації. А саме мав вплинути на посадовців Черкаського обласного центру медико-соціальної експертизи, аби ті видали «клієнту» довідку про інвалідність 2 групи.

ДСНСнику інкримінують вчинення злочину, передбаченого за ч.2 ст.28, ч.3 ст. 369-2 КК України, тобто у зловживанні впливом у змові групою осіб.

Кіровський райсуд Кропивницького 4 жовтня продовжив термін відсторонення посадовця на час слідства до 14 грудня.

У матеріалах справи згадується, що посадовець раніше не судимий, але стосовно нього у січні цього року суд закрив провадження за звинуваченням  у зловживанні впливом. Йдеться про провадження, розпочате ще у 2014 році. Тоді він був на посаді начальника Добровеличківського РВ Управління ДСНС України в Кіровоградській області та мав звання майора служби цивільного захисту. За версією слідства, за тисячу доларів він обіцяв чоловіку, який хотів влаштуватися на службу в структуру ДСНС, позитивне проходження відбору та подальше працевлаштування на керівну посаду. У січні цього року строки притягнення посадовця спливли тож він подав клопотання про закриття справи й суд його задовольнив.

Читайте також: На Кіровоградщині посадовців міськради відправили під нічний домашній арешт

Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір