Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Антикорупційний огляд: Події другого тижня жовтня на Херсонщині

«Шайба в воротах» тижня. Херсонський хокейний клуб «Дніпро» спочатку оголосив дві закупівлі на придбання хокейних ключок – по 1,7 мільйона гривень кожна, потім потрапив у скандал, адже одна закупівля виявилась за бюджетні кошти, а цього тижня обидві закупівлі скасував. Хокейний клуб при цьому продовжує грати – навіть доволі непогано: вже має дві перемоги у трьох матчах нового сезону.

«А так можна було?» тижня. Поки росіяни на лівому березі Дніпра на Херсонщині видають все збудоване до їхнього вторгнення за свої здобутки, в Україні тривають суди над підрядниками, які намагались «відмити» кошти на будівництві у Новій Каховці. Ціна питання — 5,8 мільйона бюджетних гривень. 

«Оце так пощастило» тижня. Відділ з питань цивільного захисту Херсонської міської ради 18 вересня уклав угоду на послуги з поточного ремонту укриття з підприємцем, який зареєстрував свій ФОП 12 вересня 2023 року. Тобто на момент укладання угоди підприємець працював саме як підприємець лише 6 днів. 

«Жодного разу не хабарник» тижня. Херсонський чиновник начебто проґавив штани та берці для тероборони. Йому повідомили про підозру у службовій недбалості. Чиновник отримав від постачальника втричі менше військової форми для місцевої тероборони, ніж було зазначено у накладній. За даними слідства, не за гроші, а з якихось інших причин посадовець проґавив штанів та берців на понад 2,2 мільйона гривень.

Більше публікацій Херсонський вимірБільше публікацій Херсонський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір