Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

На Кіровоградщині за 5 мільйонів гривень замовили ремонт стадіону

У Гайвороні Кіровоградської області спортшкола уклала угоду з ТОВ «Дитяче спортивне обладнання» щодо ремонту стадіону на суму 5,2 млн грн. Про це йдеться у системі Prozorro.

Згідно з угодою, фірма має реконструювати стадіон Гайворонської спортшколи з улаштуванням багатофункціонального спортмайданчика. У 2023 році по проєкту заплановано освоїти 4,7 млн грн.

Єдиним учасником відкритих торгів з особливостями була вказана фірма-переможець. Підприємство зареєстроване у Києві 2020 року. Засновниками є Олександр Руденко, Олексій Лебеденко, Олена Івасик.

Як писав проєкт Dozorro, це підприємці з концерну «Інтер Атлетика», майданчики якого вони власне й поставляють. На публічних закупівлях станом на 2023 рік фірма підписала понад 400 договорів на суму 111 млн грн. Водночас підприємство фігурувало у низці розслідувань правоохоронців щодо ймовірної розтрати коштів, проте судячи з даних у Реєстрі судових рішень, до обвинувачень та вироків не дійшло.

Натомість директор цієї фірми Валерій Наріжний був обвинуваченим по справі щодо ймовірного зловживання при поставці майданчиків. Щоправда, як керівник іншої фірми цих же підприємців – ТОВ «Дитячі та спортивні майданчики». У 2017 році слідчі ГУНП у Черкаській області розслідували ймовірне заволодіння фірмою 800 тис. грн, але справу закрили за строками давності.

Варто додати, що за повідомленням місцевих медіа, У Гайвороні громада зібралась на мітинг через нецільове, на думку людей, витрачання коштів під час війни. Водночас очільник міста Роман Волуйко проблеми не бачить і каже, що це люди не розуміють бюджетний кодекс і нібито він не має законного способу перенаправити гроші з бюджету на потреби армії.

Читайте також: Суд скасував арешт корпоративних прав групи компаній «Гідросила» з Кропивницького у справі про держзраду

Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »

4 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір