Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

На Одещині правоохоронці зацікавилися ФОПом — улюбленцем чиновників

Слідчі Одеської поліції розслідують справу щодо можливого службового підроблення документів підприємцем з метою заволодіння бюджетними грошима. Чиновники підписали з підприємцем низку договорів, виконати які у вказаний строк неможливо.

З матеріалів кримінального провадження редакції «Антикорупційного виміру» стало відомо, що чиновники Управління освіти, культури, молоді та спорту Великодальницької сільської ради наприкінці 2022 року провели закупівлі робіт в одного ФОПа Вячеслава Максимовича на загальну суму 1 995 689,46 гривні.

Йдеться про роботи зі встановлення відеоспостереження у Великодальницькому ліцеї №1, та №2, відеоспостереження та системи пожежогасіння Петродолинського ліцею та капремонту протипожежного захисту Розселенської початкової школи.

Всі закупівлі проводили без застосуванням відкритих торгів або електронного каталогу. Чиновники вказали, що нібито ці роботи проводяться для облаштування захисних споруд. Однак правоохоронці наголошують на тому, що захисні споруди цивільного захисту не потребують встановлення систем відеоспостереження, а отже підписувати договори напряму чиновники не мали права.

Крім того, було встановлено, що 65-річний підприємець почав отримувати бюджетні підряди  майже одразу після реєстрації у якості ФОП. За даними Clarity Projekt перший контракт з Вячеславом Максимовичем підписали вже через 12 днів після того, як він став підприємцем. Наразі ФОПу 11 місяців.

Правоохоронців зацікавив і той факт, що відповідно до перших 15 договорів, Максимович взяв на себе зобовʼязання виконати ремонти у різних місцях, які розташовані один від одного приблизно в 100 кілометрах. У всіх випадках строк закінчення робіт коливався в межах 1-2 місяців. Але всі роботи мали бути завершені до 31 грудня 2022 року. На думку слідчих, це фізично неможливо.

Наразі правоохоронці вже отримали дозволи на огляд всіх підозрілих обʼєктів, де проводив роботи Вячеслав Максимович. Також слідчих цікавить і те, хто з посадовців був задіяний у схемі.

Редакції «Антикорупційного виміру» також звернула увагу на те, що не тільки ті підряди, якими зацікавилися правоохоронці, а взагалі всі підряди, які коли-небудь отримував Вячеслав Максимович були неконкурентними. Тобто всі 92 рази коли чиновники його обирали підрядником, закупівлі проводились без відкритих торгів.

Читайте також: На Одещині родичка мера міста отримує від чиновників мільйони

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір