Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Форму одеським муніципалам поставить фабрика, що втрапила у справу про створення терористичної організації

Департамент муніципальної безпеки Одеської міської ради визначився з постачальником форменого одягу. Підряд на суму 6 345 000 гривень віддають фірмі ПП ВКФ Весна-Ділогія. Ця швейна фабрика вже багато років «обшиває» силові структури, але встигла втрапити в справу про створення терористичної групи чи терористичної організації.   

Як свідчать дані на порталі Prozorro, формений одяг в комплекті, до якого входять сорочка, брюки, демісезонні куртка та брюки, брюки літні тактичні, кепка, дві футболки,  флісова куртка і шапка флісова, постачатиме фірма ПП ВКФ Весна-Ділогія. Всього замовили 500 комплектів одягу.  

Згідно з даними аналітичної платформи YouControl, фірма зареєстрована у звичайній житловій квартирі та має статутний капітал в розмірі 50 гривень. Конкурентів на «відкритих торгах з особливостями» у ПП ВКФ Весна-Ділогія не було. 

Проте з документів, поданих на торги, відомо, що ПП ВКФ Весна-Ділогія орендує приміщення в концерну «Весна» групи родини Корбан. Фірма є виробником одягу, має власне обладнання та працівників. 

«ПП ВКФ «Весна – Ділогія» почала своє існування у 1995 р. Займається забезпеченням силових структур. Основні напрямки: пошив форменого одягу. ПП ВКФ «Весна – Ділогія» нараховує 17 робітників. Керівний персонал має фізико-технічну, юридичну, філологічну та економічну вищу освіту. Відносно виробничої діяльності – робітники мають наступну кваліфікацію: технік-технолог 3 розряду, швачки – мотористки 4, 6 розряду, закрійник-технолог 5 розряду. Виробничий пошивочний цех має можливість виготовляти та постачати формений одяг відповідно до вимог: наказів та постанов», – йдеться в документах.

Як свідчать дані судового реєстру, фірма є фігурантом кримінальної справи за ч.1 ст.258-3 КК України (Створення терористичної групи чи терористичної організації, керівництво такою групою чи організацією або участь у ній, а так само організаційне чи інше сприяння створенню або діяльності терористичної групи чи терористичної організації). 

З ухвали Жовтневого районного суду міста Маріуполь випливає, що у січні 2017 року було затримано фури з радіообладнанням у причепах. Слідчі СБУ звернулися до суду за дозволом про доступ до речей та документів, оскільки за їхніми даними певна особа на реквізити компанії ПП ВКФ Весна-Ділогія та ще однієї фірми замовляла це обладнання у місто Дніпро. Далі з Дніпра обладнання, отримане на реквізити фірм, ймовірно прямувало до терористів так званої «ДНР». Фури затримали в Донецькій області на КПВВ «Новотроїцьке». 

Що за особа замовляла обладнання на адресу фірм у Дніпрі, як вона пов’язана зі швейною фабрикою і чим закінчилося розслідування невідомо. 

Фірма, власниками якої є Євген Сендецький та Вадим Сендецький активно постачає одяг поліції в різних регіонах України. Вона отримала 418 підрядів на загальну суму у понад 127 мільйонів гривень. 

Читайте також: Суд скасував арешт корпоративних прав групи компаній «Гідросила» з Кропивницького у справі про держзраду

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір