Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Антикорупційний огляд: Все, що відбувалося на Миколаївщині протягом третього тижня жовтня

Тиждень на Миколаївщині був насичений новинами про сумнівні закупівлі. Так, Миколаївське обласне КП «Миколаївоблтеплоенерго» замовило послуги технічного обслуговування свердловин і експлуатації систем водопостачання в сумнівної компанії. Головним КВЕДом підприємства, яке за бюджетні кошти до кінця року буде опікуватись водою в регіоні, є «оптова торгівля твердим, рідким, газоподібним паливом і подібними продуктами». 

Платникам податків ця угода обійдеться майже в шість млн бюджетних грн.

ТОВ «Смарт органік» зареєстрували 2017 року. Наразі бенефіціаром ТОВ значиться миколаївець Ярослав Рудницький.

Ярослав Рудницький дотичний до низки інших миколаївських компаній, які також отримують бюджетні підряди. Серед них ТОВ «Іннтехно», яке уклало угод на загальну суму 10,7 млн бюджетних грн, ТОВ «Логітек» — на 5 млн грн і ТОВ «Єдині комунальні системи», що з 2016 року підписало договорів на 4,7 млн грн, але отримувало бюджетні підряди й раніше. 

Адміністрація Корабельного району миколаївської міської ради без проведення відкритих торгів уклала угоду на капремонт внутрішньоквартального проїзду на проспекті Богоявленському вартістю майже 800 тис. бюджетних грн. Підрядник — ФОП Басистий Д.О. – регулярно отримує бюджетні підряди.

ФОП Басистий Д. О. зареєстрований 2019 року. І за цей короткий час підприємець уже встиг отримати бюджетних підрядів на загальну суму 25 млн грн. Наразі Дмитро Басистий очікує підписання чергової угоди на 2,1 млн грн. Всі договори – в Миколаївській області.

Крім цього Дмитро Басистий є співвласником двох ТОВ – «Кайсер» і «Никстройград».  Компанія «Кайсер» також користується популярністю серед миколаївських чиновників – станом на зараз ТОВ уже уклало угод на загальну суму 74,5 млн бюджетних грн.

Також цього тижня стало відомо, що миколаївські правоохоронці завершили слідство у справі колишнього голови місцевої райадміністрації. Посадовцю інкримінують привласнення понад 100 тисяч гривень бюджетних коштів.

Читайте також: Антикорупційний огляд Кіровоградщини: 16-21 жовтня

Більше публікацій Миколаївський вимірБільше публікацій Миколаївський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір