Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Антикорупційний огляд Кіровоградщини: 16-21 жовтня

Редакція «Антикорупційного виміру» підбиває підсумки тижня 16-21 жовтня за публікаціями про події, що пов’язані з закупівлями та викриттям корупції.

Дорога за 5 мільйонів. У селі Аджамка, що неподалік обласного центру Кропивницького замовили поточний ремонт дороги, який вартуватиме 5,3 млн грн. Замовник міг зекономити на цій закупівлі майже 600 тисяч гривень, проте відхилив пропозицію фірми, яка запропонувала нижчу ціну. Мовляв, були помилки в тендерній документації. Відтак підряд освоїть дорожнє підприємство депутата Кропивницької міськради від «Слуги народу» Тіграна Хачатряна.

Спортшкола замовила ремонт стадіону, громада – проти. У Гайвороні Кіровоградської області скандал. Місцеві жителі вийшли на протестну акцію через те, що місцева спортшкола замовила ремонт стадіону за 5,2 млн грн. Люди кажуть, що це не першочергова потреба під час війни. Натомість місцева влада заявляє, що через особливості бюджетного кодексу не можуть фінансувати армію. Хто ж освоїть гроші на ремонті читайте у публікації.

Держзради нема? Суд скасував арешт корпоративних прав промислової групи «Гідросила» із Кропивницького. Минулого року низку підприємств компанії передали в управління АРМА у рамках кримінального провадження про держзраду. Слідчі запідозрили, що підприємство виготовляє товари подвійного призначення, які потрапляють до Росії. Проте за рік розслідування ніхто з керівництва заводу не став підозрюваним, відтак суд скасував арешт. А хто ж обвинувачується у колабораціонізмі і чому, читайте у матеріалі.

Крім того, за повідомленням Кіровоградської облпрокуратури, правоохоронці викрили директора благодійного фонду, який нібито за гроші допомагав виїхати призовникам за кордон. За версією слідства, чоловіків переправляли за кордон під виглядом водіїв для постачання гуманітарки. «Послуга» коштувала 3 тис. доларів. У сюжеті «Суспільне.Кропивницький» йдеться, що на час слідства суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави. Натомість чоловік провину не визнає, справу називає сфабрикованою, а гроші – підкинутими. Громадський активіст Андрій Лаврусь у своєму Телеграм-каналі повідомив, що йдеться про фонд «Пересвіт».

Також за інформацією прокуратури області до суду направили обвинувальний акт щодо підрядника, якого звинувачують у спробі привласненні пів мільйона гривень на поставці вугілля для держпідприємства.

Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір