Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Колишню помічницю одеського мера Альону Попову дозволили заочно заарештувати

Апеляційна палата Вищого антикорсуду скасувала рішення слідчого судді ВАКС, дозволивши заарештувати експомічницю Геннадія Труханова. Раніше суддя Андрій Біцюк відмовив у заочному арешті колишньої помічниці Геннадія Труханова. Йдеться про Альону Попову, яку підозрюють в причетності до заволодіння коштами бюджету міста Одеси.

Про це повідомляє НАБУ. Таким чином Апеляційна палата ВАКС своїм рішенням заочно заарештувала експомічницю одеського мера, щодо неї проводиться спеціальне розслідування. Нагадаємо, розслідування у так званій «справі Галантерника» завершилось у серпні цього року. В схемі, опублікований НАБУ, одеський мер Геннадій Труханов та кілька депутатів міськради вказані як керівники злочинної організації.

Слідство встановило, що протягом 2016-2019 років підозрювані розробили схему заволодіння коштами місцевого бюджету і земельними ділянками, які використовувались для подальшої забудови. Ділянки передавали «своїм» забудовникам в оренду без конкурсу. За це забудовники передавали гроші або нерухомість членам організації. Ті своєю чергою через спільників в Одеській міській раді забезпечували прийняття відповідного рішення щодо передачі в оренду цих ділянок.

Через ці дії упродовж 2016-2019 років громада втратила щонайменше шість земельних ділянок загальною площею 15,9 гектара та 131 мільйон гривень, які посадовці Одеської мерії незаконно переплатили з бюджету при купівлі нежитлової нерухомості на ділянці, яку нібито планували використати для розширення кладовища. Загальний розмір завданої шкоди за цими епізодами за результатами експертизи становить 689 мільйон гривень. 

Альона Попова, яку вважають причетною до схеми, з 2019 року переховується. 

Читайте також:Велика Британія передала НАБУ докази у справі злочинної організації в мерії Одеси

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

2 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір