Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

В Одесі на 49 років здали в оренду корпуси онкодиспансеру

Приватна фірма ТОВ «БМТ Україна» отримала в оренду на 49 років корпуси Одеського онкодиспансеру. Це сталося наприкінці 2022 року, за часи старого керівника медзакладу В’ячеслава Полясного та колишньої голови департаменту охорони здоров’я Одеської ОВА Наталії Одарій-Захарієвої. 

Наразі протипухлинний центр та Управління обласної ради з майнових відносин намагаються «відбити» корпуси медзакладу у «БМТ Україна». В той час як компанія подала позов і намагається через суд визнати договір оренди укладеним та законним. 

З судового реєстру «Антикорупційному виміру» стало відомо, що договір оренди на корпуси онкодиспансеру було нібито укладено 1 червня 2023 року. Також в одному з рішень міститься інформація про ще три якісь договори в які «БМТ України» хоче внести правки. Останні датуються листопадом 2022 року. Про яку саме площу та будівлі онкодиспансеру йдеться, невідомо. Однак нова директорка онкодиспансеру Ольга Покітко повідомила, що попереднє керівництво передало в оренду три корпуси – відділення хімієтерапії, паліативної допомоги та ще один непрацюючий корпус.

За даними аналітичної платформи YouControl, компанія ТОВ «БМТ Україна» була створена у вересні 2022 року. Тобто лише за два місяці до заключення вищезгаданого договору оренди. Зареєстровано фірму в Києві, хоча її власником і одночасно директором є мешканець Одеси Володимир Герасимов. 

Зауважимо, що невідомо як та на якій підставі новостворена фірма могла отримати в оренду на 49 років корпуси КНП «Одеський регіональний клінічний протипухлинний центр». Жодної інформації про проведення аукціону з пошуку орендарів приміщень на Prozorro.Sale знайти не вдалося. Тобто є велика ймовірність, що приміщення були передані фірмі напряму за домовленістю. 

Доречі, у вересні цього року очільник Одеської ОВА Олег Кіпер звільнив керівника онкодиспансеру В’ячеслава Полясного через сумнівний тендер.

Джерела «Антикорупційного виміру» в Одеській ОВА повідомляють, що зараз по всій області тривають відомчі перевірки з приводу того, як використовується майно комунальних медзакладів.

Читайте також: В одеському онкодиспансері правоохоронці виявили розкрадання коштів

3 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір