Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

На Кіровоградщині фірма ексспівробітника ДСНС отримала 4-мільйонний підряд з протипожежного захисту

У Компаніївці Кіровоградської області планують укласти угоду щодо монтажу системи протипожежної сигналізації у місцевому ліцеї з ТОВ «Пожежно-техногенна безпека» вартістю 399,9 тис. грн. Власник фірми-переможця торгів – колишній працівник обласного управління ДСНС. Нещодавно це управління через суд клопотало про закриття ліцею через протипожежні порушення. Засновник фірми підрядника раніше мав спільну ГО з начальником управління. 

Як ідеться в системі Prozorro, на тендер комунальної освітньої установи Компаніївки щодо облаштування протипожежної системи прийшло 7 учасників. Початкова сума, яку готові були заплатити з бюджету – 791,3 тис. грн.

Найдешевшою була пропозиція ТОВ «Авієв і К» – 399 991 грн. Проте його заявку відхилили. Як ідеться в рішення замовника – у кошторисі підприємець вказав не всі необхідні розрахунки.

Другою за показником найнижчої ціни стала пропозиція ТОВ «Пожежно-техногенна безпека» – 399 999 грн. Нині фірма очікує рішення замовника про укладення з нею угоди. У разі підписання договору підрядник до кінця року має завершити монтаж системи протипожежного оповіщення та передачі сигналу.

ТОВ «Пожежно-техногенна безпека» давній підрядник з монтажу протипожежної сигналізації в області. За період участі в публічних закупівлях фірма отримала договорів на 48 млн грн.

Засновником підприємства ж Олександр Мелюх. Як писали «Наші гроші», до 2016 року він працював в одному з аварійно-рятувальних загонів ДСНС Кіровоградської області на посаді інженера. Після звільнення він також припинив діяльність громадської організації Інженерів пожежної безпеки Кіровоградської області, співзасновником якої на той момент був Віталій Миронюк, нинішній очільник управління ДСНС. Іншим засновником цієї організації був колишній заступник очільника обласного управління ДСНС Ігор Парфьонов.

У липні цього року управління ДСНС у Кіровоградській області подало позов до Кіровоградського окружного адмінсуду з вимогою закрити вказаний ліцей. Підстава – виявлені під час перевірки порушення протипожежної безпеки. Суд задовольнив позов до повної ліквідації виявлених порушень. 

Читайте також: Підприємця з Кіровоградщини підозрюють в привласненні 140 тисяч гривень під час ремонту шкільного укриття

Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »

3 коментарі

  1. […] Протипожежний захист від колишнього деесенесівця. Майже 400 тисяч гривень отримає фірма «Пожежно-техногенна безпека» за монтаж протипожежної системи у Компаніївському ліцеї Кіровоградської області. Власник фірми – колишній працівник ДСНС у Кіровоградській області. Разом з нинішнім очільником управління він свого часу був засновником громадської організації пожежників. Цікаво також, що управління ДСНС через суд домоглося закриття ліцею, допоки там не встановлять протипожежну систему, відсутність якої рятувальники виявили під час планової перевірки. […]

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір