Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Корпуси Одеського онкодиспансеру повернуто державі, але прокуратура відкрила справу про корупцію

Три корпуси Одеського клінічного протипухлинного центру, які наприкінці минулого року було передано в оренду на 49 років, повернуто на користь пацієнтів. Про це у своєму Telegram-каналі повідомив очільник Одеської ОВА Олег Кіпер.

«Ми відвоювали регіональний клінічний протипухлинний центр на користь пацієнтів. Ми — це ЗМІ, активна громадськість, Одеська ОВА, оновлене керівництво самого Центру — всі ті, хто наполегливо відстоював державницьку позицію», – написав Кіпер. 

Нещодавно «Антикорупційний вимір» писав про те, що орендар будівель Одеського онкодиспансеру ТОВ «БМТ Україна» відкликав свій позов. Компанія подавала в суд, щоб змусити визнати укладеними договори оренди на три корпуси медзакладу, але 30 жовтня представники фірми звернулися до суду з проханням залишити цей позов без розгляду. Причини цього рішення керівництва ТОВ «БМТ Україна» невідомі, однак, ймовірно це могло бути повʼязано з відкриттям прокуратурою кримінального провадження. 

Наразі договори оренди трьох приміщень онкоцентру розірвано. Пацієнти продовжать безкоштовне лікування в належних державі корпусах. 

«Проте це не все. Зібрані Одеською ОВА матеріали по цьому інциденту передані в правоохоронні органи. Прокуратура області вже відкрила кримінальне провадження за фактом зловживання службовим становищем посадовців, які діяли в інтересах комерційної структури. Сподіваюся, усі винні будуть встановлені і понесуть справедливе покарання. Для решти це має бути уроком того, що рано чи пізно усі злодіяння стають надбанням суспільства», – повідомив керівник Одеської ОВА. 

Нагадаємо, що передача корпусів медзакладу в оренду ТОВ «БМТ Україна» відбулась за часів колишнього керівництва КНП «Одеський регіональний клінічний протипухлинний центр» В’ячеслава Полясного та ексголови департаменту охорони здоров’я Одеської ОВА Наталії Одарій-Захарієвої. Відкритого конкурсу з пошуку орендаря не проводили. Приміщення передали фірмі «за домовленістю».

Читайте також: Поціновувачам пляшок у статуях можуть довірити будівництво нової амбулаторії за понад 31 мільйон

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір