Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

На Одещині через суд розірвали угоду з сумнівним підрядником на 100 мільйонів, яку сільрада уклала

Через суд вдалось розірвати 100-мільйонний договір між Визирською сільрадою, що на Одещині та сумнівним підрядником, на побудову каналізаційних споруд.

За втручання прокурорів Доброславської окружної прокуратури розірвано договір про закупівлю робіт за кошти місцевого бюджету на суму понад 100 млн грн. Правоохоронці довели, що договір був укладений з порушенням процедури закупівлі.

Про це повідомляє Одеська обласна прокуратура. Ще у червні 2021 року Визирська сільрада уклала за результатами відкритих торгів з підприємством договір з будівництва побутової каналізації та очисних споруд.

Та підприємство-підрядник під час участі у торгах не мало необхідного обладнання для виконання таких робіт. Попри це учасник надав фальшиву довідку, нібито має необхідну матеріально-технічну базу. Також підрядник не надав інформацію про наявність кваліфікованих працівників для виконання таких робіт. Жодного документа, що свідчив би про залучення будь-якого іншого субпідрядника для виконання робіт, також не надавали. 

Та навіть з огляду на ці обставини чиновники Визирської сільради прийняли пропозицію учасника торгів і уклали з ним договір. Через цей факт прокурори звернулися до суду, вимагаючи визнати договір недійсним. Під час судових засідань Визирська сільрада розірвала договір з підрядником, після чого справу закрили.

Читайте також: В Одесі підрядник на ремонті укриття «домалював» 160 тисяч гривень.

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір