Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Ремонт тротуару у поліклініці на Миколаївщині проводить компанія, яка «засвітилась» у справі про хабар

КНП «Доманівська багатопрофільна лікарня» уклало договір на проведення капремонту та вимощення тротуарів у поліклініки в селищі Доманівка на Миколаївщині. Сума робіт складає 1,6 млн бюджетних грн. Відкриті торги заклад не проводив.

Про це відомо з системи електронних закупівель Prozorro.

Виконувати роботи буде ТОВ «ППБ Будівник». Компанію «Будівник» зареєстрували 2016 року в Южноукраїнську Миколаївської області. Бенефіціаром ТОВ є Андрій Ільченко.

Компанія регулярно укладає бюджетні договори, вже підписавши угод на загальну суму 11,3 млн грн. При цьому ТОВ «ППБ Будівник» «засвітилось» у корупційному розслідуванні про хабарництво.

За матеріалами слідства, директор компанії «ППБ Будівник» у 2022 році – на той час це був Ільченко – для проведення будівельних робіт звернувся до в.о. начальника першого заступника начальника Регіонального офісу водних ресурсів у Миколаївській області. А саме Дмитра Румика. Ільченко хотів орендувати приміщення, які належали установі, де керував Румик.

Румик запропонував укласти договір зберігання майна, замість проведення тендерної процедури передачі майна Регіонального офісу водних ресурсів у Миколаївській області в оренду. Щомісячна оплата складала 10 тис. грн. А ще 10 тис. Румик попросив для себе – за сприяння «вигідної угоди». На цьому Румика і затримали правоохоронці.

Примітно, що ніякого покарання посадовець, якому інкримінували ч. 3 ст. 368 КК України, тобто отримання неправомірної вигоди, не отримав – суд закрив справу у зв`язку із тим, що з моменту повідомлення про підозру сплинули строки досудового розслідування. Заставу для Румика в розмірі 191,4 тис. грн скасували й повернули.

Читайте також: Розпил майже 27 мільйонів на ремонті: Антикорсуд суд розглядає справу миколаївських і одеських посадовців

Більше публікацій Новини закупівельБільше публікацій Новини закупівель »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір