Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Паркан на набережній Інгулу: Кропивницька прокуратура відкрила кримінальне провадження з приводу незаконних робіт

Прокуратура відкрила кримінальне провадження з приводу незаконних робіт на прибережній ділянці річки Інгул у Кропивницькому. 

Про це повідомляє Кіровоградська обласна прокуратура. Останні два дні громадськість обговорює той факт, що частина набережної річки Інгул, а саме земельна ділянка площею 0,1 гектара, опинилася у приватній власності. Як це сталось раніше повідомляли журналісти видання «Антикорупційний вимір».

Наразі прокуратура виявила серйозні порушення закону з боку Кропивницької міської ради, яка власне і виділила землю. Річ у тому, що ця ділянка розміщена в захисній прибережній смузі Інгулу, і її виділення є незаконним. Наразі через суд прокурори вимагають скасувати договір купівлі-продажу та державну реєстрацію права власності на землю.

Водночас прокуратура домоглась, аби на землю наклали арешт та заборонили будь-які будівельні чи реєстраційні дії. Та попри це, вранці 15 листопада у центральній частині Кропивницького біля набережної річки Інгул з’явилась огорожа, а власник розпочав роботи. Це обурило громадськість, яка переймається появою там чергової незаконної споруди. Стосовно власника ділянки прокуратура відкрила кримінальне провадження. Судовий розгляд очікується 21 листопада.

Більше про власника ділянки читайте в матеріалі «Антикорупційного виміру».

Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

2 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір