Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

На Одещині чиновники довірили відновлення пошкоджених вікон та дверей фігуранту корупційної справи

Посадовці Чорноморської селищної ради під Одесою без тендеру закупили послуги з ремонту житлових об’єктів, пошкоджених внаслідок збройної агресії. На заміну вікон та дверей витратять понад 896 тисяч гривень. Підряд віддали підприємцю, який фігурує в кримінальному провадженні про розкрадання бюджетних грошей.

Житлово-комунальне господарство Чорноморської селищної ради уклало угоду з ремонту в 15 багатоквартирних житлових будинках на вулиці Гвардійська. За встановлення нових вікон чи дверей в 41-й квартирі  будинках чиновники заплатять 896 431,35 гривні.

Підрядника обирали чиновники особисто, а закупівлю провели без використання електронної системи. В результаті контракт дістався фірмі ТОВ «Статех».

За даними аналітичної платформи YouControl, компанія ТОВ «Статех»була створена в березні 2021 року та зареєстрована в смт Чорноморське на вулиці Уютнана, 1. За цією ж адресою реєстрації значиться також фірма ТОВ «Герронт-21 вік» колишнього співвласника компанії «Ростдорстрой» Олександра Рацкевича.

Наразі ТОВ «Статех» на 100% належить Роману Доломанжи 1984 року народження зі смт Тарутине. 

Менш ніж за місяць після реєстрації ТОВ «Статех» почала отримувати бюджетні контракти від чиновників Чорноморської та Іванівської селищних рад. За три роки роботи з бюджетними грошима, фірма жодного разу не конкурувала з іншими. Всі угоди чиновники віддавали їй напряму. А їх за цей час вже 38. Загальна сума контрактів сягла 9,6 мільйона гривень, з яких понад 9 мільйонів – від ЖКГ Чорноморської селищної ради.

У 2019 році інша фірма цього ж власника, «ОСС» була помічена в кримінальному провадженні щодо розтрати бюджетних коштів посадовцями Олександрівської сільської ради Лиманського району в Одеській області. Чиновників звинуватили у зловживанні службовим становищем у співучасті з підрядними організаціями, серед яких була ТОВ «Будівельна фірма «ОСС» Романа Доломанжи. Правоохоронці стверджували, що посадовці з керівництвом фірми заволоділи бюджетними коштами шляхом підписання актів, в яких відображено завідомо неправдиві відомості.

Читайте також: Хабар за збереження посади й розкрадання бюджету: в Одесі затримали директора КП

Більше публікацій Новини закупівельБільше публікацій Новини закупівель »

2 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір