Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Понад 200 об’єктів нерухомості в родини і погрози свідку: Нові відомості у справі очільника Голованівської райради

Одеський апеляційний суд не задовольнив апеляційну скаргу про зміну запобіжного заходу Руслану Цобенку, який очолює Голованівську райраду Кіровоградської області й працює начальником відділення по роботі з добровольчими формуваннями військової частини сил ТрО «Південь» в Одесі.

Про це йдеться в ухвалі суду від 26 жовтня.

Як писав «Антикорупційний вимір», посадовець є підозрюваним у справі про хабарництво. За версією слідства, вимагав мільйон гривень зі свого колеги – очільника сусідньої Добровеличківської громади. Нібито обіцяв не вчиняти ніяких дій для зміни реєстрації бригад ТрО з території селища. Таким чином в бюджеті громади лишився б ПДФО, що нараховується із зарплат військових. Посадовця затримали 9 жовтня в Одесі. Як повідомили правоохоронці, це сталося після отримання хабаря.

12 жовтня Київський райсуд Одеси обрав Руслану Цобенку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою та визначив альтернативу – заставу 9,9 млн грн. Також суд заборонив йому виїздити за межі Одещини у випадку внесення застави і відсторонив від посади.  

Цобенко, який вийшов з-під варти під заставу, спробував оскаржити ухвалу про обрання йому запобіжного заходу. Як і на попередньому суді провину відкидав, підозру назвав необґрунтованою жодними доказами. Також вказав, що були процесуальні порушення щодо його затримання. Просив зменшити розмір визначеної застави.

Ухвалюючи рішення щодо застави суд взяв до уваги те, що підозрюваний таки вніс кошти, тобто не йдеться про непомірність такої суми. Також в суді з’ясувалося, що у власності підозрюваного є 35 об`єктів нерухомого майна (квартири, веломісця, машино-місця, земельні ділянки). Не бідна і його родина, яка має чисельні земельні ділянки. Наприклад, у його дружини 41 об’єкт нерухомості, у двох синів – 51, брата, тещі й тестя – 85. Підозрюваний сам це підтвердив у суді. Нагадаємо, що у власності родини – агробізнес.

Суд відхилив доводи захисника Цобенка щодо відсутності ризику впливу на потерпілого чи свідків. Адже від потерпілого – Володимира Осієвського, голови Добровеличківської селищної ради, надійшла скарга про тиск. Мовляв, спершу йому телефонував брат підозрюваного, а згодом перестрів маловідомий чоловік та пообіцяв проблеми за його заяву.

У підсумку апеляційний суд залишив без задоволення прохання підозрюваного про зміну запобіжного заходу.

Також відомо, що захисник Руслана Цобенка подавав клопотання про зміну способу виконання запобіжного заходу. Мовляв, суд заборонив йому відлучатися з Одещини, де він зареєстрований і працював у командуванні «Південь». Проте захисник наголошував, що наразі від посади в управлінні він відсторонений. До того ж його дружина і діти проживають у Голованівську. Тому просив дозволити перебувати в Одеській, Кіровоградській та Миколаївській областях. Проте суд відхилив це клопотання.

Читайте також: Начальника пожежної частини на Кіровоградщині затримали на хабарі

Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »

2 коментарі

  1. […] 200 об’єктів нерухомості і погрози свідку. Як писав «Антикорупційний вимір», Руслан Цобенко, очільник Голованівської райради, є підозрюваним у справі про хабарництво. За версією слідства, вимагав мільйон гривень зі свого колеги – очільника сусідньої Добровеличківської громади. Нібито обіцяв не вчиняти ніяких дій для зміни реєстрації бригад ТрО з території селища. Таким чином в бюджеті громади лишився б ПДФО, що нараховується із зарплат військових. […]

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір