Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Антикорупційний огляд Кіровоградщини: Останній тиждень листопада

На Кіровоградщині протягом 27 листопада – 1 грудня стало відомо про корупційні скандали за участі посадовців ДСНС та проблемні закупівлі. Також редакція «Антикорупційного виміру» продовжує відстежувати історію з очільником райради, якого підозрюють у махінаціях з військовим ПДФО.

200 об’єктів нерухомості і погрози свідку. Як писав «Антикорупційний вимір», Руслан Цобенко, очільник Голованівської райради, є підозрюваним у справі про хабарництво. За версією слідства, вимагав мільйон гривень зі свого колеги – очільника сусідньої Добровеличківської громади. Нібито обіцяв не вчиняти ніяких дій для зміни реєстрації бригад ТрО з території селища. Таким чином в бюджеті громади лишився б ПДФО, що нараховується із зарплат військових.

На час слідства суд обрав Цобенку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю застави. Посадовець вніс майже 10 мільйонів гривень застави та вийшов з-під варти. Його адвокат спробував оскаржити рішення суду в апеляції. Під час слухання стало відомо, що у підозрюваного та його родини сумарно у власності понад 200 об’єктів нерухомості. Ще у суді прозвучало, що потерпілий у справі заявляв про тиск на нього з боку підозрюваного. Ці обставини у підсумку стали для суду обґрунтуванням відмовити адвокату Цобенка.

Тендерні махінації. 7,5 млн грн з міського бюджету Олександрії заплатили підрядникам, які ремонтували місцеві дороги. Тендери вони отримали, зімітувавши конкуренцію на торгах. Завдяки втручанню прокуратури кошти через суд повернули у бюджет.

Знову корупція в ДСНС. Начальника загону державної пожежно-рятувальної частини з Кіровоградщини затримали на хабарі. Кошти він вимагав у місцевого мешканця за прийняття його на службу в ДСНС, вважають правоохоронці. Працевлаштування вартувало 2100 доларів. Нині посадовець під вартою. Ми відстежуватимемо деталі в його справі. 

Хабарниця з податкової визнала провину і отримала штраф. Ленінський районний суд Кропивницького визнав Оксану Мальовану, начальницю відділу контролю за відшкодуванням ПДВ управління оподаткування юросіб Головного управління Державної податкової служби у Кіровоградській області, винною у вимаганні грошей за вплив на колег. 29 вересня 2023 року підозрювана уклала угоду зі слідством. Вона повністю визнала свою вину та перерахувала всю суму застави у розмірі 268 400 гривень на потреби Збройних сил України. Цей факт суд врахував, як помʼякшувальну обставину.

Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір