Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Три місяці збирав «данину» з підприємця: В Одесі засудили приятеля чиновників

В Одесі винесено вирок чоловікові, який три місяці поспіль брав гроші з приватного підприємця  для «впливу» на  чиновників відділу контролю та моніторингу за станом району Приморської районної адміністрації Одеської міської ради. Збирач «данини» відбувся штрафом та має компенсувати витрати на експертизи. 

Про чиновників, на яких обіцяв за гроші повпливати засуджений, наразі нічого не відомо, окрім того, що особову справу одного з посадовців вилучили під час обшуку в приміщенні Приморської районної адміністрації. Також відомо, що суд зняв арешт з флешки, вилученої під час обшуку вдома у цього посадовця. Флешку посадовцю суд постановив повернути.

Вирок опубліковано в Єдиному державному реєстрі судових документів. Зазначається, що чоловік визнав свою вину і пішов на угоду зі слідством. Сума штрафу, яку він має сплатити, становить 34 000 тисячі гривень. Також з нього стягнуть витрати на експертизи в сумі 37 280, 88 гривень. 

За даними Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні, або пов’язані з корупцією правопорушення, засуджений — Антон Коханський. 

З тексту вироку відомо, що пан Коханський познайомився з працівниками відділу контролю та моніторингу за станом території Приморської районної адміністрації і вирішив це своє знайомство «монетизувати». 

Спілкуючись з чиновниками він дізнався про підприємця, який має магазин будівельних матеріалів «Майстер» на вулиці Кінній (назва і адреса фігурують в ще одному судовому документі). Підприємець викладав будматеріали коло свого магазину і за це отримав письмовий припис про усунення порушень благоустрою. 

У березні 2023 року Антон Коханський прийшов в магазин та сказав підприємцю, що може повпливати на чиновників відділу контролю та моніторингу за станом району та допомогти уникнути притягнення до відповідальності. За це він запросив оплату — 5000 гривень щомісяця.  

Цікаво, що підприємець одразу заявив на бажаючого повпливати на чиновників Коханського у правоохоронні органи. Тож, можна припустити, що подальші дії правоохоронці документували і все відбувалося під їхнім спостереженням. 

Вже 19 квітня приятель чиновників отримав ці 5000 гривень і заявив, що далі треба буде платити по 6 тисяч. По 6 тисяч Антон Коханський отримував від підприємця у травні й червні. 19 червня його заарештували. Наступного дня вручили підозру. Відомо також, що його брали під варту з можливістю внесення застави в розмірі 805 200 гривень. 

В день затримання Коханського відбулися обшуки в Приморській райадміністрації та вдома у посадовця, який фігурує в вироку, як особа 9.  Це в нього вилучали флешку і його особову справу вилучили в райадміністрації.

Угоду про визнання винуватості з засудженим уклали 28 серпня 2023 року. Зазначається, що в даному кримінальному провадженні матеріальну шкоду від вчиненого кримінального правопорушення не завдано, потерпілих немає та цивільний позов не заявлявся. 

Як з’ясував «Антикорупційний вимір», в одній з ухвал все ж таки йшлося і про причетність до діяльності Коханського чиновників. А саме: сказано, що він вступив в злочину змову зі службовими особами Приморської районної адміністрації Одеської міської ради у тому числі відділу контролю та моніторингу за станом району. 

Також зазначалося, що чиновники відвели Коханському роль посібника, що вони створювали необхідні умови для вимагання неправомірної вигоди, виносили припис про демонтаж елементів торгівлі та створювали умови, за яких бізнесменам загрожувала адміністративна відповідальність. 

У вироку сказано, що документи, вилучені під час обшуку в Приморській районній адміністрації, будуть зберігати в матеріалах кримінального провадження. 

Чи закрите провадження, чи будуть розслідувати далі діяльність чиновників, чи може спиняться на тому, що Коханський наживався на знайомстві з ними й насправді ні на кого не впливав за отримані гроші — поки що не відомо. 

Читайте також: Справа злочинної організації в Одесі: готівку ексзаступника мера Одеси залишили заарештованою

Більше публікацій ВирокиБільше публікацій Вироки »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

3 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір