Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Антикорупційний огляд: Що відбувалося протягом минулого тижня на Кіровоградщині

Цього тижня «Антикорупційний вимір» повідомляв про проблемні закупівлі та корупційні скандали, в які втрапили посадовці Кіровоградщини.

Одразу дві новини про проблеми управління освіти Кропивницького. Начальницю управління Ларису Костенко суд відсторонив від посади у справі про ймовірне зловживання бюджетними коштами. Слідство підозрює, що посадовиця з бухгалтеркою управління переплатили енергопостачальній компанії за неспожиту електроенергію чим завдали збитків бюджету. Чиновниця провину не визнає.

Заточений тендер. Тим часом тендерний комітет управління провів закупівлю інтерактивних дошок з освітнім програмним забезпеченням. Обладнання дійсно цікаве й новітнє. Проте схоже, тендерні вимоги були прописані саме під конкретного виробника. На це скаржились інші потенційні учасники закупівлі.

Начальник ЖЕКу уник покарання. У справі за обвинуваченням колишнього начальника одного з ЖЕКів Кропивницького сплили строки давності й суд закрив провадження. Згідно з матеріалами справи, чоловік нібито за хабар обіцяв допомогти з приватизацією комунальної квартири. Справа в суді лежала ще з 2017 року. Журналісти «Антикорупційного виміру» дослідили її рух та з’ясували деталі.

Майор ДСНС «відпочине» від роботи. У Кропивницькому суд відсторонив від посади та відправив під домашній арешт начальника караулу пожежної частини ДСНС. Як каже слідство, майор служби цивільного захисту буцімто взяв 2000 доларів за «допомогу» з працевлаштуванням у структуру ДСНС. Нині у справі досудове розслідування.

Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір