Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

У Кропивницькому фірма, що оскандалилась через неналежну обрізку дерев, упорядковуватиме меморіальний цвинтар

Головне управління ЖКГ Кропивницької міськради 15 грудня уклало угоду з колективним підприємством «Єлізавета» щодо реконструкції сектора для почесних поховань на кладовищі вартістю 27,1 млн грн (з яких 4,5 млн грн – ПДВ). Цікаво, що проводити обрізку дерев біля могил воїнів фірма, що вже завдала своєю обрізкою збитків на 900 тисяч гривень теж буде.

Вказане підприємство – давній підрядник кропивницьких комунальників. Але фірма має скандальну репутацію через постійні нарікання місцевих жителів на «варварську» обрізку нею дерев.

Про це повідомляє «Антикорупційний вимір».

Згідно з інформацією в системі Prozorro, до кінця 2024 року підрядник має реконструювати сектор для почесних поховань військовослужбовців на території Далекосхідного кладовища.

У межах реконструкції планується облаштування з допомогою граніту могил, встановлення флагштоків, огорожі, будівництво паркувального майданчика. Також на території цвинтаря мають встановити урни, лавки, провести формувальне обрізування дерев, облаштувати освітлення.

Закупівлю провели за процедурою відкритих торгів з особливостями, але окрім «Єлізавети» інших учасників не було.

Ця фірма працює у Кропивницькому з 1993 року, засновниками вказані – Михайло Борщ, Сергій та Алла Чернік. Двоє останніх є бенефіціарними власниками компанії.

Станом на кінець 2023 року «Єлізавета» отримала 180 договорів на публічних закупівлях вартістю 147,5 млн грн. Найбільше договорів фірма отримала від управління ЖКГ міськради Кропивницького. Зокрема й щодо так званої формувальної обрізки дерев та утримання насаджень у міських парках.

Кропивничани та екоактивісти неодноразово скаржилися, що фірма спилює крони дерев «під нуль», що надалі з роками призводить до всихання насаджень. Чисельні нарікання та акції навіть змусили владу створити робочу групу для впорядкування обрізки дерев. А у 2019 році Держекоінспекція провела перевірку утримання дерев вказаною фірмою у парку «Перемоги» і заявила, що «Єлізавета» пошкодила дерева до припинення росту чим завдала збитків на понад 900 тис. грн.

Проте підприємство продовжує освоювати місцеві бюджетні підряди. Один з останніх – теж стосується реконструкції сектора почесних поховань Рівнянського кладовища. 

Читайте також: На Кіровоградщині підрядника підозрюють у привласненні 3 мільйонів гривень на неякісно виконаному ремонті дороги

Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини закупівельБільше публікацій Новини закупівель »

2 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір