Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Незаконні затримання, погрози розправою та хабарі: в Одесі судитимуть 3 поліцейських

В суді розглянуть справу трьох оперуповноважених одеського райуправління поліції та керівника місцевого поштового відділення. Їх підозрюють в організації злочинної схеми заробітку, який складався з систематичних хабарів від громадян.

Про це повідомляє Одеська обласна прокуратура. Слідство встановило, що схема діяла наступним чином. Громадяни приходили на пошту, аби отримати свої посилки. Там, без дотримання протоколів та оформлення документів, їх затримували поліціянти. Приводом до затримання були нібито виявлені в посилках наркотики.

Аби клієнтів пошти не притягувати до кримінальної відповідальності, від них чи їхніх родичів оперуповноважені вимагали хабаря, вважає слідство. Їхнім спільником був керівник поштового відділення в Одесі, який надавав інформацію про клієнтську базу.

Через таку схему підозрювані змогли отримати майже 140 тисяч гривень хабарів від 4 громадян, яких незаконного затримали та тримали в автомобілі, вимагаючи гроші.

Також у ході слідства встановили, що обвинувачені проникли до квартири ще одного потерпілого громадянина. Провівши несанкціонований обшук, вони нібито знайшли наркотики та вимагали від власника помешкання 10 тисяч доларів. У разі відмови опери погрожували запроторити за ґрати та фізичною силою.

Потерпілий віддав підозрюваним 400 тисяч гривень та криптовалюту – 1497 USDТ. Крім того, як вважають слідчі, опери викрали з будинку чоловіка 97 тисяч доларів. Виручені кошти вони перераховували на рахунок родички одного з поліцейських. Щоб їх не викрили, вони рухались автівкою з підвісними номерами. Слідство стосовно ще одного учасника організованої групи – колишнього правоохоронця триває, його оголошено в міжнародний розшук.

Фото: Одеська обласна прокуратура

Читайте також: Самоуправство і підробка документів: Суд арештував майно, незаконно забране у військових на Одещині

Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір