Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

В селі під Одесою чиновники без тендеру віддали підряд фірмі підсанкційного бізнесмена

Посадовці Авангардівської селищної ради без використання електронної системи закупівель уклали угоду на 1,42 мільйона гривень з фірмою «Прогресдорбуд». Як вже раніше зʼясував «Антикорупційний вимір» цей підрядник має велику кількість ознак фірми-прокладки. За нею стоїть позбавлений українського громадянства бізнесмен Араїк Амірханян.

За даними Prozorro, відділ капітального будівництва, житлово-комунального господарства, комунального майна в Авангарді напряму віддав підряд з капітального ремонту дороги в селі Прилиманське ТОВ «Прогресдорбуд». За понад 1,42 мільйона фірма має відремонтувати частину вулиці Молодіжна на ділянці між будинками №118 та №142. Проєктування робіт чиновники замовляли трохи раніше за 47,5 тисяч гривень у ТОВ «ЛБК Інжиніринг».

Керівником і власником ТОВ «Прогресдорбуд», за даними аналітичної платформи YouControl, є Юрій Четвертаков, якого впевнено можна віднести до оточення скандальновідомого бізнесмена Араіка Амірханяна. Четвертаков за сумісництвом з 2017 року очолює КМП «Агросинтез» родини Амірханянів. 

Араїк Амірханян – скандальний бізнесмен з Одещини, котрий ще з 2021 року перебуває під персональними санкціями РНБО та позбавлений українського громадянства. Його сфера діяльності – ремонти доріг. У червні 2019 року Амірханяна затримали співробітники СБУ за підозрою у фінансуванні окупаційної влади Криму, незаконному переправленні туди людей та шахрайстві з держзакупівлями.

Зауважимо, що у 2019 році Авангардівська селищна рада вже замовляла у ТОВ «Прогресдорбуд» капремонт частини цієї вулиці в Прилиманському. Тоді за понад 1,49 мільйона гривень фірма ремонтувала ділянку вулиці Молодіжна від 9-го кілометра Овідіопольської дороги до житлового будинку № 62а.

Читайте також: Одеське КП переплатило понад 1,7 мільйона фірмі свого ексдиректора, який зібрався очолити управління в райдержадміністрації 

Більше публікацій Новини закупівельБільше публікацій Новини закупівель »

3 коментарі

  1. […] Власником наразі є Юрій Четвертаков, якого видання “Антикорупційний вимір” пов’язує із бізнесменом Араіком Амірханяном, що […]

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір