Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Антикорупційний огляд тижня: Цікаві тендери та вручені підозри на Миколаївщині

Як з’ясував протягом минулого тижня «Антикорупційний вимір», миколаївські чиновники під кінець року активно роздають бюджетні підряди без проведення відкритих торгів, скуповуючи товари за завищеними цінами. До того ж гроші отримують сумнівні компанії.

Наприклад, адміністрація Заводського району Миколаївської міської ради без проведення відкритих торгів та використання електронної системи уклала угоду на капремонт дорожнього покриття внутрішньо квартальних проїздів по вулиці Крилова.

Вартість робіт складає 4,5 млн бюджетних грн. А виконувати роботи буде компанія «Новотор», власника якої обвинувачували в ухиленні від сплати податків.

Миколаївське ТОВ «Новотор» зареєстрували у 2014 році. Компанія вже уклала угод на загальну 7,7 млн бюджетних грн, ще очікує підписання угоди на пів мільйона. Замовником робіт виступає Адміністрація Заводського району Миколаєва. 

Власником компанії «Новотор» значиться Олег Овсянко, який фігурує як керівник і бенефіціар ще низки підприємств. При цьому у 2015 році Овсянко отримав підозру за ухилення від сплати податків у розмірі 1,4 млн грн у період з 2010 по 2012 рік. Однак справу закрили через те, що спливли строки давності.

Крім цього Миколаївське квартирно-експлуатаційне управління (КЕУ) без проведення відкритих торгів підписало угоду на придбання 500 металевих двоярусних ліжок вартістю 4,4 тис. грн за штуку. При цьому в роздріб можна придбати металеве двоярусне ліжко дешевше.

500 ліжок обійдуться платникам  податків у 2,6 млн бюджетних грн. Поставити підрядник їх має до 25 грудня поточного року. Договір з деталями закупівлі в систему ще не завантажений. Однак у мережі нескладно знайти пропозиції продажу металевого двоярусного ліжка 0,8 на 1,9 м за ціною 4,1 тис. грн за штуку. Ліжка з параметрами 0,7 на 1,9 м ще дешевше.

Виходить, миколаївське КЕУ переплачує на кожному ліжку принаймні по 300 грн, не враховуючи, що оптова закупка може додатково знизити ціну товару.

Постачати ліжка буде дніпровське ПП «Фірма Агропромсервіс», зареєстроване 1993 року в місті Нікополь. В поточному році компанія почала активно отримувати бюджетні замовлення, уклавши договорів на загальну суму 10,7 млн грн.

Також минулого тижня стало відомо, що ексголові Ольшанської селищної ради, що на Миколаївщині, повідомили про підозру у розтраті бюджетних коштів під час реконструкції стадіону. 

Слідство вважає, що голова селищної ради свідомо прийняв незавершені роботи, аби збагатитись на бюджетних коштах. Адже на рахунок підрядника перерахували зайвих 300 тисяч гривень з бюджету за роботи, які фактично не були виконані. 

Крім того, на Миколаївщині про підозру повідомили матросу однієї з військових частин ЗСУ. Слідство вважає, що військовослужбовець надав хабаря заступнику командира за те, щоб його перевели у тиловий підрозділ. 

Правоохоронці встановили, що матрос звернувся до заступника командира батальйону з морально-психологічного забезпечення. Військовослужбовець хотів уникнути участі в зоні бойових дій і попросив заступника посприяти його переведенню в інший, тиловий підрозділ. 

За цю послугу заступник командира отримав від матроса хабар у сумі 5 тисяч доларів США, стверджують слідчі. 

Більше публікацій Миколаївський вимірБільше публікацій Миколаївський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір