Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

На Одещині лікарня закуповує продукти у місцевого депутата від ОПЗЖ

Депутат Роздільнянської районної ради від ОПЗЖ Андрій Коваленко за останні роки став улюбленим постачальником продуктів місцевої лікарні та вцілому на окрузі, від якого його обрали. 

Про це повідомляє «Антикорупційний вимір».

Першими закупівлями, опублікованими КНП «Роздільнянська багатопрофільна лікарня» цього року, стали закупівлі продуктів харчування. За один день, 4 січня, медзаклад опублікував на Prozorro сім договорів з поставки їжі на загальну 89 791 грн. Всі вони були підписані з ФОП Коваленко А.В. 

Як зʼясувала редакція «Антикорупційного виміру», цей ФОП користується не аби якою популярністю у Роздільнянської лікарні. За час свого існування він отримав від лікарні щонайменше 864 договори на понад 3 мільйони гривень. Ще 107 угод на майже 588,5 тисяч ФОПу дісталось від Кошарської сільської ради. Тобто загалом з 2017 року йому віддали 971 підряд на 3,6 мільйона гривень.

Як виявилось, підприємець є депутатом Роздільнянської районної ради та головою постійної комісії з бюджету, банківської діяльності, фінансово-економічних питань та питань регуляторної політики. Андрій Віталійович Коваленко пройшов до райради на виборах у 2020 році від нині забороненої партії «Опозиційна платформа – За життя». Округ Коваленка, доречі, це як раз села Кошари та Лозове. До ОПЗЖ, у 2015 році, Андрій Коваленко балотувався від партії Геннадія Труханова «Довіряй ділам».  

Зауважимо, що діючий голова цієї районної ради Олександр Пресман теж пройшов як кандидат від ОПЗЖ.

Серед закупівель, у яких брав участь Андрій Коваленко, не було жодної конкурентної. Тобто керівництво лікарні та Кошарської СР просто укладали угоди з депутатом, не шукаючи більш вигідних умов та економії.  

Доречі, місцеве видання rozdilna.info писало, що депутат Андрій Коваленко не зʼявився до військкомату після того, як йому та іншим депутатам було вручено повістки. Дані про те, що пана Коваленка намагалися притягнути до відповідальності за недбале ставлення до військової служби містяться і на аналітичній платформі YouControl. Наразі справа все ще розглядається у суді.

Читайте також: На Одещині фірма «Слуги народу» монополізувала сферу ЖКГ — до рук прибрали навіть пам’ятники військовим

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини закупівельБільше публікацій Новини закупівель »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір