Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Без всякого конкурсу: На Одещині будувати укриття за 56 мільйонів буде депутатська фірма — фігурант кримінальних проваджень

Департамент капітального будівництва та дорожного господарства Одеської обласної державної адміністрації Без використання електронної системи закупівель, без відкритого конкурсу, напряму віддав підряд на 56 мільйонів гривень фірмі депутата Одеської облради. Обраний чиновниками підрядник — фігурант кримінальних справ про зловживання владою та розкрадання коштів. 

Редакції «Антикорупційного виміру» з опублікованої на порталі Prozorro інформації стало відомо про те, що чиновники замовили нове будівництво захисної споруди цивільного захисту на території ЗЗСО І-ІІІ ст. № 3 по вул. Гетьманська, 63, м. Подільськ. 

Підрядником для виконання робіт за 56 069 148 гривень обрали ТОВ «Березівкаагрошляхбуд», що належить депутату Одеської обласної ради Князю Хачатряну. Виконати роботи підрядник має до кінця 2024 року. 

За даними сервісу clarity-project.info, фірма «Березівкаагрошляхбуд» отримала від чиновників 829 підрядів на загальну суму близько 6,91 мільйарда гривень. 

Попри те, що договір опублікували на Prozorro 3 січня 2024 року, підписали його ще 29 грудня 2023 року і, згідно з планом фінансування робіт, вже у 2023 році фірма мала отримати понад 69 тисяч гривень від чиновників.

Як повідомляв раніше «Антикорупційний вимір», ТОВ «Березівкаагрошляхбуд» фігурує в низці кримінальних корупційних справ. Так, наприклад, з 2020 року одеські слідчі розслідують справу про зловживання владою посадовцями Служби автомобільних доріг в Одеській області через угоду з фірмою Хачатряна щодо ремонту частини траси Одеса — Кучурган (М-16). Крім того, фірма засвітилася у справі про розкрадання коштів на ремонтах доріг Кіровоградщини.

Читайте також: Депутат Одеської облради без тендеру отримав підряд на майже 35 мільйонів

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини закупівельБільше публікацій Новини закупівель »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір