Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

На Одещині перукарку звинувачують в привласненні грошей на ремонті причалу

Суддя Київського районного суду міста Одеси обрав запобіжний захід у вигляді застави підприємиці, яку підозрюють в привласненні грошей та службовому підробленні. Мова йде про привласнення грошей під час ремонту річкового причалу №1 розташованого по вулиці Грецькій, 1 «а» у Білгороді-Дністровському. Прокурор, аргументуючи розмір застави, посилався на те, що у підозрюваної належний матеріальний стан, оскільки вона є ФОП-ом з 2018 року та працює перукарем. 

Суддя вирішив встановити розмір застави в 90 840 гривень. Також на підозрювану поклали низку зобов’язань. 

Що ж стосується справи, то йдеться про закупівлю, здійснену у жовтні 2022 року. Міський центр «Благоустрій» замовив роботи, вартістю 1 131 736 гривень без конкурсу (за спрощеною процедурою) у підприємиці Ніни Андріївни Назарової. 

За даними порталу Прозорро, підприємиця отримала оплату за виконану роботу. 

За даними аналітичної платформи YouControl, основним видом діяльності підприємиці є роздрібна торгівля текстильними товарами в спеціалізованих магазинах. Однак, є серед зареєстрованих КВЕДів і пов’язані з будівництвом. 

За даними порталу clarity-project.info, 43-річна підприємиця вже уклала з розпорядниками бюджетних коштів 68 договорів на загальну суму близько 14,4 мільйона гривень. 

Міський центр «Благоустрій» є найбільшим замовником ФОП Назарової. З цим замовником укладені 48 договорів на суму понад 10 мільйонів гривень.   

Цікаво, що на тендер з ремонту причалу пані Назарова подала документи, згідно з якими вона має «Арендовану» техніку. У кого саме «арендується» техніка, не вказувалося, ніяко додаткової інформації з цього приводу не надавалося. 

Хоча на інший тендер підприємиця подавала договори оренди на вказану техніку. Орендодавцем виступав ФОП Ігор Волосатий, який теж активно співпрацює з МЦ «Благоустрій».

Також на інший тендер пані подала довідку про наявність 4 дорожніх робітників та виконроба. 

Виконроб і сам був підприємцем та також укладав договори з МЦ «Благоустрій». Ще у 2021 році пан Назаров надавав послуги з ремонту електроінструменту. В паспорті пані Назарової вказано, що вона перебуває у шлюбі з чоловіком з таким самим ПІБ. 

Відповідно до тексту судової ухвали, підприємиця орієнтовно в грудні 2022 року маючи умисел на заволодіння бюджетними коштами, розпорядником яких було МЦ «Благоустрій», усвідомлюючи суспільно небезпечний характер своїх дій і бажаючи настання шкідливих наслідків у вигляді порушення права власності на бюджетні грошові кошти, керуючись корисливим мотивом, виготовила первинні облікові документи щодо будівництва із завідомо неправдивими відомостями. 

Слідчі вважають, що вона підробила акт приймання виконаних будівельних робіт (примірної форми КБ-2в) та довідку про вартість виконаних будівельних робіт (примірної форми КБ-3). 

До цих документів підприємиця нібито включила види та вартість робіт, які фактично не проводились та витрати на матеріали, які фактично не використовувались. Вцілому були завищені обсяги витрат на суму 245 848,89 грн. Це близько 21,7% від загальної суми угоди. 

Виготовивши документи, вважають слідчі, підприємиця їх підписала і передала невстановленій особі. Саме невстановлена слідством особа мала підписати документи від імені замовника та від імені виконавця технічного нагляду, а потім подати до органів Державної казначейської служби України з метою заліку розрахунку, перерахованого Замовником. 

Зауважимо, що згідно з текстом ухвали у слідчих нема підозр щодо дій чиновників у цій ситуації. До скоєння правопорушення причетні підприємиця, та невстановлена особа, що вміє підписуватися замість чиновників та виконавця технічного нагляду. 

Згідно з даними аналітичної платформи YouControl, Міським центром «Благоустрій», заснованим Білгород-Дністровською міською радою, керує Ігор Вікторович Мальцев. Особа з такими самими даними в Білгороді-Дністровському є учасником «Одеської спілки ветеранів АТО» та керівником Представництва ГО «Антикорупційний комітет Майдану» в Одеській області.   

При цьому особа з таким самим ПІБ балотувалася до Білгород-Дністровської районної ради від партії одеського мера Геннадія Труханова «Довіряй ділам». 

Читайте такожСпівпраця з країною-агресором: Як київська компанія отримувала бюджетні кошти й водночас торгувала російськими товарами

Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »
Більше публікацій СтаттіБільше публікацій Статті »

2 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір