Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Антикорупційний огляд Кіровоградщини: третій тиждень січня

Протягом 15-20 січня «Антикорупційний вимір» досліджував закупівлі в Кіровоградській області та моніторив гучні корупційні кейси. Пропонуємо стислий огляд основних подій. 

Шалені націнки управління освіти. Управління освіти Кропивницької міськради уклало з ФОПом угоду про постачання сухофруктів вартістю 2,8 мільйона гривень. Ціни на продукцію значно вищі ніж в контрактах освітянських замовників у інших регіонах. А у тендерних вимогах управління є потенційно дискримінаційні пункти.

Вартість кілограма кураги за договором складає 500 гривень. Порівнявши ціни, за якими таку ж курагу купували інші замовники у цей же період, редакція виявила, що вартість, схоже, завищена. Наприклад, управління Голосіївської РДА Києва придбало для 57 садочків міста курагу удвічі дешевше – по 250 гривень за кілограм. За такою ж ціною сухофрукт обійшовся відділу освіти у Кривому Розі. Відділ освіти Оболонської РДА закупився курагою по 258 гривень за кілограм. У сусідній Черкаській області відділ освіти придбав сушений фрукт по 240 гривень за кілограм.

Хабар за оренду приміщень коледжу. На Кіровоградщині затримали на хабарі керівника та юриста філії аграрного коледжу Білоцерківського національного аграрного університету. Слідство каже, що за гроші вони запропонували підприємцю вирішити «питання» щодо оренди державного гуртожитка. За версією слідства, вимагали у місцевого підприємця 2000 доларів.

Неякісне вугілля для колонії. Представнику підприємства, якого підозрюють у підкупі керівництва Петрівської виправної колонії, що у селищі Новий Стародуб Кіровоградської області, суд обрав запобіжний захід. За версією слідства, чоловік пропонував хабар, аби керівництво виправного закладу «заплющило очі» на те, що половина партії вугілля була неналежної якості. Підприємець натомість провину відкидає.

Розтрата на генераторах. До суду передали справу керівника комунального підприємства Долинської міської ради. Його обвинувачують у зловживанні службовим становищем, а саме у придбанні дизельного генератора для підприємства за завищеною ціною в інтересах місцевого підприємства. Експертиза встановила, що завдано збитків на понад 800 тисяч гривень.

Хабарництво у Держпродспоживслужбі. Інспектору Держпродспоживслужби прикордонного відділу «Одеса» повідомили про підозру за вимагання та отримання хабаря від підприємця, який експортував тваринну сировину. 

За інформацією Кіровоградської обласної прокуратури, місцевий мешканець збирався експортувати за кордон тваринну сировину. Інспектор прикордонного відділу контролю пообіцяв не «заважати» йому при вивезенні товарів. Також за винагороду інспектор мав вплинути на посадовців Держпродспоживслужби, аби ті швидше видали йому міжнародний ветеринарний сертифікат, необхідний для експорту товарів за кордон. 

Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір