Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

На Одещині без аукціонів віддають підряди на годування дітей фірмі, відомій підставними конкурентами та працівниками-посадовцями

Сільська рада Усатово, що в Одеському районі, заплатить майже 8 мільйонів гривень за харчування для навчальних закладів одеській фірмі «Фабрика смаку». Цю ж фірму без аукціону обрав Одеський дитячий будинок-інтернат для харчування вихованців.

ТОВ «Фабрика смаку» неодноразово потрапляла в поле зору журналістів та правоохоронців. Зокрема працівниками у компанії були посадовці, а на тендерах фірма використовує ймовірно підставних конкурентів. 

Про це пишуть журналісти «Інтенту». Обидві закупівлі провели у форматі відкритих торгів з особливостями, тому конкурентів тендерах у «Фабрики смаку» не було. Таким чином Усатівська сільська рада за харчування для шкіл громади збирається сплатити «Фабриці смаку» 7 мільйонів 714,6 тисячі гривень. Упродовж року фірма годуватиме 980 учнів початкових класів у таких навчальних закладах:

  • Усатівський ліцей ім. П.Д. Вернидуба у селі Усатове
  • Міжлиманська гімназія у селищі Набережне
  • Августівський ліцей в селі Августівка
  • Іллінська гімназія в селі Іллінка
  • Маринівська гімназія в селі Маринівці

А Одеський дитячий будинок-інтернат після укладання угоди заплатить «Фабриці смаку» 11 мільйонів 183 тисячі 422 гривні. Вихованців фірма годуватиме до 31 грудня 2024 року.

«Фабрика смаку» неодноразово ставала переможцем тендерів від мерії щодо харчування пацієнтів клінік чи учнів шкіл. 

Фірма зареєстрована у травні 2015 року зі статутним капіталом 1 тисяча гривень, а вже за два місяці вона отримала замовлення на харчування лікарень Одеси. Директор та власник фірми – Ігор Левінзон.      

Відомо, що у фірмі працювали посадовці. За даними аналітичної платформи YouControl, Бичок Наталя свого часу поєднувала роботу у «Фабриці смаку» з роботою в Юридичному департаменті Одеської міської ради. А Лянна Євгенія, відповідно до декларації, поєднувала роботу на підприємстві з роботою в Одеському підрозділу антимонопольного комітету.

Раніше «Антикорупційний вимір» повідомив, що одеська компанія «Фабрика смаку» ймовірно використовує своїх працівників  як підставних конкурентів на тендерах. Фірма постачає їжу в лікарні, школи, управління поліції та військові частини. З початку 2022 року компанія «натендерила» майже 160 мільйонів гривень. Половина з цих коштів надійшла від місцевих лікарень за доставку готової їжі. 

Тендери цієї фірми неодноразово привертали увагу поліції. У 2021 році правоохоронці з’ясували, що «Фабрика смаку» при постачанні харчування школярам Усатівської сільради вказала завищену ціну на заготовку харчів у Одесі та транспортування їх спеціальним транспортом. 

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини колегБільше публікацій Новини колег »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір